Ελλάδα|27.12.2018 12:11

Συλλεκτικό ημερολόγιο τοίχου 2019 & People στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής (vids)

Newsroom

Ένα χρηστικό αντικείμενο τέχνης που συνυπογράφουν 12 κορυφαίοι Έλληνες καλλιτέχνες. Κάθε μήνας και ένα παράθυρο στη ζωγραφική!

Μυταράς, Μποκόρος, Τέτσης, Σόρογκας, Κυριακή, Σπεράντζας, Γραμματόπουλος, Φιλοπούλου, Χαμπίδης, Σταθόπουλος, Μακρή, Λιούκρας.

«Σχηματοποιώντας ένα ημερολόγιο έχουμε το μοίρασμα του έτους σε μήνες και μέρες, μια προσπάθεια προσεταιρισμού του βέλους του χρόνου με την αναγωγή στο ανθρώπινο μέτρο. Αυτή η αναγωγή ήταν που έδωσε, από τη γέννηση της μυθικής σκέψης, εικόνες και ονόματα, ακόμα σε εκείνα που πεισματικά παρέμεναν ανεικονικά.

Οπλισμένοι με τις δυνατότητες μέτρησης, νιώθοντας από κάποια στιγμή και έπειτα εγκρατείς της γνώσης του χρόνου και των τρόπων του, φέρνουμε τη μνήμη στο προσκήνιο. Τα πάντα είναι μνήμη κατά τον Ungaretti, ενώ σύμφωνα με τον Baudelaire Τέχνη είναι η μνημοτεχνική του ωραίου. Στην τομή αυτών των δύο χώρων ανθεί και «δικαιώνεται» αναδρομικά το εικονογραφημένο ημερολόγιο και δη το «ημερολόγιο τέχνης», όπως αυτό που έχουμε στα χέρια μας.

Ξεφυλλίζοντάς το διατρέχει κανείς τις εποχές με τις ιδιαιτερότητές τους, ταξιδεύει σε τόπους ξένους αλλά και οικείους, συντροφεύει το νερό κατά τις μεταμορφώσεις του, παρατηρεί το φως να αλλάζει. Και οι μέρες περνούν. Εσωτερικά και τοπία, κολυμβητές και άνθη, καρποί και χιόνι συνθέτουν μια λαμπρή συμφωνία του έτους που έρχεται. Εικόνες που γίνονται ήχοι, θερμοκρασία που γίνεται γεύση, μυρωδιές που γίνονται όνειρο. Συνοδοιπόροι μας σε αυτό το ταξίδι 12 Ελληνες ζωγράφοι και μια μουσική που πλανάται μόνιμα στον αέρα.

Ας μην ξεχνούμε ότι ενώ συχνά φαντασιωνόμαστε ότι ζούμε και κινούμαστε πάνω σε άξονες
ρυθμών, το μόνο που υπάρχει είναι οι στιγμές...»

Δημήτρης Τόλης, Δεκέμβριος 2018

People, το περιοδικό που εμπιστεύονται οι celebrities

Αντώνης Ρέμος: «Όταν βλέπω την κόρη μου να χαμογελάει, είμαι έτοιμος να βάλω τα κλάματα». Ο αγαπημένος τραγουδιστής, μιλάει για τον τρόπο που τον άλλαξε η πατρότητα, τη γνωριμία του με την Υβόννη στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του, αλλά και το τηλεοπτικό του μέλλον.

Πρόσωπα της Χρονιάς: Από τον Λευτέρη Πετρούνια και τον Στέφανο Τσιτσιπά, μέχρι τον Γιώργο Λάνθιμο και την Ελένη Φουρέιρα το People παρουσιάζει τα πρόσωπα που έγραψαν ιστορία το 2018 και όλα όσα συνέβησαν: Οι γάμοι, οι γεννήσεις, οι θάνατοι αγαπημένων Ελλήνων.

Λίνα Δρούγκα: «Tο 2019 θέλω να αρχίσω να ονειρεύομαι ξανά». Η anchorwoman του Open εξιστορεί τις δύσκολες καταστάσεις που έζησε στο MEGA, το τηλεφώνημα στα μέσα του καλοκαιριού που έβαλε ξανά τη ζωή της σε θετική τροχιά και απαντά στα δημοσιεύματα εναντίον του νέου της καναλιού.

Σόλων Τσούνης: «Οι θαυμάστριες με φωνάζουν “κύριο Σόλωνα”». Ο γοητευτικός πρωταγωνιστής εξηγεί γιατί στο αποκορύφωμα της καριέρας του εγκατέλειψε τα πάντα και έφυγε στο Παρίσι για να δουλέψει στην οικοδομή, περιγράφει τη σχέση του με τα media και τις θαυμάστριες του και μιλάει για τις παραστάσεις που έκανε σε νοσοκομεία για άρρωστα παιδάκια.

Cecilia Krull: Η δημιουργός και ερμηνεύτρια του soundtrack της σειράς La Casa de Papel, «My life is going on», μιλάει για την αναπάντεχη παγκόσμια επιτυχία της.

InstaLikes2018: Αυτή είναι η 10άδα των φωτογραφιών που πήραν τα περισσότερα likes τη χρονιά που φεύγει.

Σάκης Νταντούλας: O «κακός» του Bachelor 3 που όλοι αγαπάνε. Η μετακόμιση του από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, ο προφανής λόγος που είπε «όχι» σε ριάλιτι επιβίωσης και η πρόταση των Γιάννη Τσιμιτσέλη και Γιώργου Φειδά για το Bachelor 3.

ΕΘΝΟΣ της ΚυριακήςPeopleημερολόγιο