Ελλάδα|10.09.2020 12:40

Αυτοσχέδια μαχαίρια, κατσαβίδια, ναρκωτικά, αλλά και εσπρεσιέρες, ψησταριές σε φυλακές

Newsroom

Αυτοσχέδια μαχαίρια και κατσαβίδια, ναρκωτικά, κινητά τηλέφωνα και ηχοσυστήματα βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, μέσα στις φυλακές Κομοτηνής, Χανίων και Δομοκού, μετά από ελέγχους που πραγματοποίησαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 8 Σεπτεμβρίου και το πρωί της Πέμπτης 9 του μήνα, σε κελιά και κοινόχρηστους χώρους. Ειδικότερα, στο Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής ερευνήθηκαν θάλαμος κράτησης και κοινόχρηστοι χώροι, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι αυτοσχέδια μαχαίρια, τρία κινητά τηλέφωνα, δύο φορτιστές τηλεφώνων, δύο αυτοσχέδιοι φορτιστές τηλεόρασης, και συρματόσχοινο με λαβές.

Στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δύο κελιά της Γ' πτέρυγας. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτοσχέδιο μαχαίρι, αυτοσχέδιο κατσαβίδι, πέτρα, μικροποσότητα χασίς, και ένα κινητό τηλέφωνο.

Τέλος. στο Κατάστημα Κράτησης Δομοκού ερευνήθηκε η Ε1 πτέρυγα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία αυτοσχέδια μαχαίρια, μεταλλική λάμα, κινητό τηλέφωνο – ρολόι, ηχοσύστημα με τρία ηχεία, αυτοσχέδιο ηχείο, μηχανή καφέ, ηλεκτρική ψησταριά, αυτοσχέδια μηχανή δερματοστιξίας, τέσσερις τράπουλες, mp3 player, δύο usb, τέσσερα ακουστικά και τρεις φορτιστές.

Σε όλες τις περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι Εισαγγελείς και οι τοπικές αστυνομικές Αρχές, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος.

φυλακές Δομοκούφυλακές ΧανίωνφυλακέςμαχαίριαΚομοτηνήναρκωτικά