Ελλάδα|10.09.2020 14:16

Folli Follie: Σε διαφορετικές φυλακές Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

Σοφία Φασουλάκη

Χωρίστηκε η οικογένεια Κουτσολιούτσου, με τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο να παίρνει τον δρόμο για τον Κορυδαλλό και τον γιο του Τζώρτζη να μεταφέρεται στις φυλακές Τρικάλων. Εκτός φυλακής, η μητέρα Καίτη, η οποία αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και υψηλή χρηματική εγγύηση.

Οι άλλοτε ισχυροί άνδρες της Folli-Follie, απολογήθηκαν για σειρά κακουργηματικών πράξεων, όπως εγκληματική οργάνωση,  απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση αγοράς και πλαστογραφία, μη αποδεχόμενοι όλο το εύρος των κατηγοριών, όμως δεν κατάφεραν να πείσουν για τα ανιδιοτελή κίνητρά τους διασώσουν την εταιρία (σ.σ η οποία τώρα βρίσκεται στο στάδιο της εξυγίανσης).

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος ενώπιον της ανακρίτριας αποδέχθηκε μέρος της κατηγορίας που σχετίζεται με την εικονικότητα των οικονομικών στοιχείων των ισολογισμών. Υποστήριξε ωστόσο ότι αναγκάστηκε να το κάνει σε μία δύσκολη οικονομικά συγκυρία και στο πλαίσιο του οράματός του για τη δημιουργία ενός μεγάλου ομίλου.

Όπως είπε μάλιστα, πίστευε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα  θα επανέφερε την εταιρεία στην νομιμότητα, κάτι που δεν κατάφερε, λόγω των δυσμενών οικονομικών εξελίξεων παγκοσμίως από το 2007 και μετά. Ωστόσο, φέρεται να υποστήριξε ότι οι κινήσεις του αυτές δεν ευνόησαν τον ίδιο οικονομικά, με προσωπικά του δάνεια χρηματοδοτούσε την εταιρεία. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να ζήτησε συγγνώμη για τα προβλήματα που προκάλεσε σε όλους τους συνεργάτες και τους εργαζόμενους του.

Σε άλλο μήκος κύματος ο γιος Κοτσολιούτσος, ο οποίος φέρεται να υποστήριξε ότι και για τα όσα συνέβησαν στη θυγατρική της Folli Follie στην Ασία, ο ίδιος δεν είχε ιδέα. Υποστήριξε μάλιστα ότι ο ίδιος είχε την ευθύνη της ελληνικής μητρικής και δεν γνώριζε τίποτα για τα παραποιημένα στοιχεία του ασιατικού βραχίονα που είχαν ως αποτέλεσμα να εμφανίζεται μια ψευδή εικόνα ευρωστίας για τον Όμιλο.

Από την πλευρά της, η κυρία Καίτη Κοτσολιούτσου φέρεται να είπε ότι η ίδια ως αντιπρόεδρος του Δ.Σ της Follie Follie ασχολείτο κυρίως με τις δημόσιες σχέσεις και την σχεδίαση των προϊόντων.

Δημήτρης ΚουτσολιούτσοςΤζώρτζης ΚουτσολιούτσοςFolli Follie