Kορονοϊός: Κατέβασαν επιβάτη από πτήση για Αθήνα - Δεν ήθελε να φορέσει μάσκα
NewsroomΜεγάλη αναστάτωση στη νυχτερινή πτήση Αθήνα – Ηράκλειο της Παρασκευής (11-09-2020) προκάλεσε η πεισματική άρνηση μίας επιβάτιδας να ταξιδέψει με τη μάσκα ατομικής προστασίας, όπως προβλέπεται από τα μέτρα ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού. Οι έντονες αντιρρήσεις της γυναίκας να υπακούσει στις υποδείξεις του πληρώματος, καθήλωσε το αεροσκάφος στον αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για ώρα, προκαλώντας μεγάλη καθυστέρηση στην προγραμματισμένη αναχώρηση.
Η πτήση με 200 επιβάτες και με προορισμό το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» του Ηρακλείου επρόκειτο να αναχωρήσει στις 22:40 της Παρασκευής. Η συγκεκριμένη επιβάτης ανέβηκε στο αεροσκάφος με καθυστέρηση, γύρω στις 22:20 και κάθισε στη θέση της χωρίς να φορέσει μάσκα. Άμεσα, οι αεροσυνοδοί της συνέστησαν να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα ενάντια στον κορονοϊό, ωστόσο εκείνη αρνούνταν πεισματικά.
Στη συνέχεια, μετακινήθηκε σε άλλη θέση στο αεροσκάφος ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες άρχισαν να διαμαρτύρονται έντονα. Το πλήρωμα του αεροσκάφους ενημέρωσε την Ασφάλεια του Αερολιμένα για το συμβάν, με αποτέλεσμα να κορυφωθεί η ένταση από την πλευρά της γυναίκας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, λιποθύμησε όταν άνδρες της Ασφάλειας του αεροδρομίου και τα μέλη του πληρώματος προσπάθησαν να την κατεβάσουν από το αεροσκάφος.
Λίγα λεπτά αργότερα, σύμφωνα με το cretalive.gr, ασθενοφόρο έσπευσε στην πίστα παραλαμβάνοντας τη γυναίκα ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες απορούσαν πώς κατάφερε να περάσει από τους ελέγχους του αεροδρομίου και να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο χωρίς να φορά μάσκα. Η πτήση τελικά απογειώθηκε λίγο μετά τις 23:30 με περίπου μία ώρα καθυστέρηση.
- Leon of Athens στο ethnos.gr: «Αγαπώ το Παγκράτι, δεν θεωρώ ότι έχει αλλοιωθεί η φυσιογνωμία του»
- Marfin: «Είμαι αθώα» - Επιστρέφει αυτοβούλως από τη Βρετανία η 46χρονη για να καταθέσει
- Αλαλούμ στον ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκινά η συνεδρίαση της ΚΕ παρά τη μικρή προσέλευση
- Θλίψη στο τελευταίο «αντίο» της Πάολας Ρεβενιώτη - Σε κλίμα συγκίνησης η πολιτική κηδεία της στο Α' Νεκροταφείο