Ελλάδα|15.09.2020 09:47

Στρατιωτική θητεία: Στράτευση στα 18 και οι προϋποθέσεις για 12μηνη θητεία

Newsroom

Αποκλειστικές πληροφορίες παρουσίασε το Open Τv για τις επερχόμενες αλλαγές στη στρατιωτική θητεία. Σύμφωνα με αυτές, πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες, ενιαία για όλους τους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων. Η αύξηση της θητείας ήταν πάγιο αίτημα των γενικών επιτελείων.

Πάντως δεν αποκλείεται να υπάρχουν διαφοροποιήσεις στο χρόνο παραμονής, από την τοποθεσία που θα εκτίεται η στρατιωτική θητεία. Για παράδειγμα, αν κάποιος υπηρετήσει στον Έβρο μπορεί η διάρκεια να είναι εννέα μήνες, αν όμως υπηρετήσει στην ενδοχώρα θα είναι 12 μήνες η θητεία.

Παράλληλα σύμφωνα με το Open Tv, είναι πολύ πιθανό να αποφασιστεί η υποχρεωτική στράτευση στα 18. Αν θεσπιστεί η στράτευση των 18 τότε είναι σίγουρο ότι θα αυξηθεί αριθμός των κληρωτών που θα στελεχώνουν τις Ενοπλες Δυνάμεις. Μόλις, δηλαδή, οι μαθητές τελειώσουν το σχολείο θα παρουσιάζονται στα κέντρα κατάταξης για να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις (που θα είναι 12 μήνες). Για να γίνει αυτό, η κυβέρνηση θέλει να κλείσει τα παράθυρα για τις αναβολές. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι με τα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Μέχρι τέλος του έτους αναμένεται να γίνει γνωστό αν οι δύο σκέψεις τελικά γίνουν πράξη.

στρατόςστρατιωτική θητείααναβολή