Ελλάδα|15.09.2020 22:24

Φωτιά στη Μόρια: Βίντεο - ντοκουμέντο από τη δράση των εμπρηστών στο ΚΥΤ

Newsroom

Το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το κεντρικό δελτίο του Open αποκαλύπτει ένα βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση των εμπρηστών στο ΚΥΤ της Μόριας, το οποίο και οδήγησε στη σύλληψή τουςΣτην κατοχή της Αστυνομίας περιήλθαν έπειτα από έρευνα βίντεο που απεικόνιζαν αρκετούς από τους εμπρηστές και τα οποία συνέλαβαν καθοριστικά στην εξέλιξη των ερευνών. 

Στο βίντεο φαίνονται οι εμπρηστές να κρατούν κάποια χαρτόνια στα οποία έχουν βάλει φωτιά και αυτά τα περιφέρουν μέσα στα ξερά χόρτα και βάζουν φωτιά. Το βίντεο αυτό μετά τον εμπρησμό της Μόριας ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έκανε τον γύρο σε σελίδες που επισκέπτονται όσοι αλλοδαποί βρίσκονται στα ΚΥΤ. Οι Αρχές είχαν στη διάθεσή τους το βίντεο αυτό και κατάφεραν λίγο αργότερα να ταυτοποιήσουν αυτά τα άτομα, ενώ στην έρευνά τους συνέβαλαν και μαρτυρίες αλλοδαπών από τη Μόρια, οι οποίοι θέλησαν να βοηθήσουν ώστε να βρεθούν εκείνοι που έβαλαν τη φωτιά στο ΚΥΤ. Αυτή την ώρα η έρευνα συνεχίζεται και η Αντιτρομοκρατική έχει στα χέρια της τα κινητά των συλληφθέντων.

Οι πέντε από τους συλληφθέντες εντοπίστηκαν στη Λέσβο και ο έκτος, ένας ανήλικος Αφγανός, στη δομή της Πιερίας, όπου είχε μεταφερθεί την επομένη του εμπρησμού. Η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής, της Ασφάλειας και της ΕΥΠ απέδωσε καρπούς για την εξιχνίαση του εμπρησμού του καταυλισμού της Μόριας ενώ εντύπωση προκαλεί ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι δύο ανήλικοι Αφγανοί, που ήρθαν ασυνόδευτοι στην Ελλάδα. 

εμπρησμόςπρόσφυγεςΜόριαΚΥΤμετανάστες