Ελλάδα|26.12.2018 18:45

Η συγκινητική ιστορία του Θοδωρή Παπαδουλάκη για τα Χριστούγεννα (vid)

Newsroom

Πριν από τη μικρού μήκους ταινία «Ο αδερφός μου», ο πολυβραβευμένος σε ελληνικά και Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θοδωρής Παπαδουλάκης χρειάστηκε μόνο έξι λεπτά για να μπορέσει να μας κάνει να συγκινηθούμε και να αισθανθούμε τι ακριβώς σημαίνει να είσαι άνθρωπος. 

Οι «Επισκέπτες» έκαναν πρεμιέρα τον Δεκέμβριο του 2015 και κατάφεραν να αγγίξουν όσους παρακολούθησαν το βίντεο, ενώ η επιλογή της μουσικής συμβάλλει ιδιαίτερα στην πλοκή της ταινίας. 

Το βίντεο ξεκινάει με ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που προσπαθεί να περάσει την ημέρα των Χριστουγέννων παρέα με τα παιδιά και τα εγγόνια τους -που βρίσκονται στην Γερμανία- με την βοήθεια της τεχνολογίας. Ξαφνικά, όμως, η σύνδεση χάνεται και το ζευγάρι μένει πάλι μόνο του μπροστά στο γιορτινό τραπέζι. Η χαρά στο πρόσωπό τους μετατρέπεται σε λύπη.

Ο στενοχωρημένος άντρας αποφασίζει να πάει μία βόλτα και βλέπει μία μητέρα με δύο ανήλικα παιδιά να κάθονται σε ένα παγκάκι μέσα στο κρύο και τη βροχή. Ο άντρας τους βλέπει και δεν διστάζει να ανοίξει το σπίτι του σ’ αυτή την οικογένεια.

 
σκηνοθέτηςΘοδωρής Παπαδουλάκης