Ελλάδα|18.09.2020 13:22

Τσιόδρας: «Στο πορτοκαλί η Αττική - Προχωράμε σε λήψη περισσότερων μέτρων»

Newsroom

Η Αττική πλήττεται όσο καμία άλλη περιφέρεια της χώρας από τον κορονοϊό και η λήψη μέτρων είναι αναγκαία και συνάμα αναπόφευκτη. Οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μια σειρά από μέτρα, με τον πρωθυπουργό να αποφασίζει προς το παρόν να «ενεργοποιήσει» δύο εξ αυτών. Πρώτον την ματαίωση όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων για 14 ημέρες, καθώς και τον περιορισμό των ατόμων στις κοινωνικές συναθροίσεις σε μόλις εννέα.

Μιλώντας στο πλαίσιο της πρωινής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, μεταξύ άλλων σημείωσε: «Εχουμε ένα δεύτερο κύμα σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι σαφές αυτό». Αναφερόμενος στα νεότερα στοιχεία στάθηκε ιδιαίτερα στην Αττική. «Ο μετακινούμενος μέσος όρος των τελευταίων επτά ημερών ανεβαίνει, γεγονός που είναι επίσης δείγμα της κυκλοφορίας στην Αττική περισσότερο», συμπλήρωσε. «Στον χάρτη θετικότητας η Αττική ξεπερνά το 5%. Εχει μία σταδιακή άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες, οπότε αυτός είναι ένας από τους παράγοντες που βάζουν την Αττική στο πορτοκαλί», δήλωσε ο καθηγητής.

«Ο αριθμός των νοσηλευομένων είναι πλέον στους 554, είναι περίπου στο 20 με 30% των κλινών, ανάλογα την περιοχή που βλέπει κανείς», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «αυτός είναι ένας από τους δείκτες που καθοδηγούν τη λήψη περισσότερων μέτρων» σε ό,τι «αφορά στις περιοχές της Αττικής» κατέληξε ο καθηγητής.

Τα μέτρα τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου θα έχουν ισχύ για 14 ημέρες και θα ανακοινωθούν το απόγευμα της Παρασκευής από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

μέτρα κορονοϊόςΣωτήρης ΤσιόδραςΑττικήΚορονοϊός