Ελλάδα|18.09.2020 19:24

Κορονοϊός: Υποχρεωτική τηλεργασία για το 40% των εργαζομένων στην Αττική

Newsroom

Με διάταξη σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα προβλεφθεί ότι το 40% των εργαζομένων μιας εταιρείας, με έδρα την Αττική θα πρέπει υποχρεωτικά να τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας. Μένει να αποσαφηνιστεί το ακριβές πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, για παράδειγμα εάν θα μπορεί η επιχείρηση να αλλάζει το προσωπικό που θα είναι σε τηλεργασία.

Υπενθυμίζεται πως με πρόσφατη υπουργική απόφαση παρατάθηκε έως 31 Δεκεμβρίου 2020 το δικαίωμα του εργοδότη να θέτει με μονομερή του απόφαση σε τηλεργασία υπαλλήλους του. Σύμφωνα με την επίμαχη υπουργική απόφαση, η δυνατότητα του εργοδότη να καθορίζει με απόφασή του ότι η εργασία που παρέχεται από τον εργαζόμενο στον προβλεπόμενο, από την ατομική σύμβαση, τόπο εργασίας, θα πραγματοποιείται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας παρατείνεται μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2020. 

Οι εργοδότες που, έως τις 31/12/2020, καθορίσουν, με απόφασή τους ότι, η εργασία που παρέχεται από τον εργαζόμενο θα πραγματοποιείται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας, υποχρεούνται να υποβάλλουν, μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα από την εφαρμογή του μέτρου αυτού, το «ΕΝΤΥΠΟ 4.1 ΔΗΛΩΣΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΕΝΤΥΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 4 ΠΑΡ. 2 ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ (Α΄ 55/11.03.20)» στο Πληροφοριακό Σύστημα (Π.Σ.) ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. 

Κορονοϊόςτηλεργασία