Ελλάδα|18.09.2020 21:00

Ισχυρός σεισμός 5,7 στη νότια Κρήτη

Newsroom

Σεισμική δόνηση εντάσεως 5,9 Ρίχτερ καταγράφηκε νότια της Κρήτης στις 19:28 την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεσογειακό Ινστιτούτο Σεισμολογίας, ενώ το Γεωδυναμικό της Αθήνας ανακοίνωσε πως η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 5,3 Ρίχτερ.  

Το επίκεντρο εντοπίζεται 47 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ηρακλείου. Το εστιακό βάθος σύμφωνα με το Μεσογειακό ινστιτούτο είναι στα 30 χιλιόμετρα εντός του νοτίου Κρητικού Πελάγους.

Ο χάρτης του Μεσογειακού Ινστιτούτου Σεισμολογίας

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 5,3 Ρίχτερ και αναμένεται η αναθεωρημένη λύση εντός λίγων λεπτών.

Ο χάρτης του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Μονή Κουδουμά: Δεν υπάρχει ανησυχία

Το ethnos.gr επικοινώνησε με τη Μονή Κουδουμά που βρίσκεται στο χωριό Ασήμι Μονοφατσίου του Ηρακλείου Κρήτης που βρίσκεται μόλις 20 χιλιόμετρα από το επίκεντρο. «Μόλις ενημερωθήκαμε πως έγινε δυνατός σεισμός και το επίκεντρο ήταν κοντά στη Μονή. Εγώ που περπατούσα έξω από τη Μονή δεν τον ένιωσα. Όσοι ήταν μέσα στη Μονή τον κατάλαβαν αλλά δεν ήταν κάτι το ανησυχητικό. Ισως να ήταν μεγάλο το εστιακό βάθος. Πάντως εδώ είμαστε όλοι καλά», είπε ο πάτερ Μακάριος.

Κρήτησεισμός