Ελλάδα|20.09.2020 22:17

Σάμος: Φωτιά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων

Newsroom

Φωτιά ξέσπασε ξανά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ της Σάμου, το βράδυ της Κυριακής, 20.09.2020, αυτή τη φορά μάλιστα εντός της δομής. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, επί τόπου έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής που ήταν σε επιφυλακή και σε κοντινή απόσταση.

Τελικά, υπό μερικό έλεγχο έθεσαν άμεσα, μέσα σε 20 λεπτά, οι πυροσβέστες αυτή τη νέα πυρκαγιά εντός του ΚΥΤ Σάμου. Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Σάμου, αντιπύραρχο Γεώργιο Μιαούλη, κάηκαν 3 κοντέινερ, στον χώρο των ασυνόδευτων ανηλίκων, ενώ ξεκάθαρα πρόκειται για εμπρησμό.

Σημειώνεται ότι το ΚΥΤ Σάμου έχει τεθεί σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό από το πρωί της 15ης Σεπτεμβρίου μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου, καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα του νέου κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της περασμένης Τρίτης, είχε εκδηλωθεί φωτιά εξωτερικά του ΚΥΤ και για το περιστατικό συνελήφθη ένας 42χρονος άνδρας, από τη Συρία, ο οποίος κατηγορείται για το αδίκημα της διέγερσης στη διάπραξη εγκλημάτων. Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ταυτοποιήθηκε και ένας 20χρονος από την Γκάμπια, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το ίδιο αδίκημα.

Πηγή: samosvoice.gr

ΣάμοςφωτιάΣάμος ΚΥΤ