Κορονοϊός - Παυλάκης: «Μεταφορά των ευάλωτων ομάδων ακόμα και στο Χίλτον»
NewsroomΚαλεσμένος στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV βρέθηκε ο Έλληνας γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης, ο οποίος τόνισε πως δεν θα πρέπει να αναμένουμε ένα εμβόλιο άμεσα και πως πρέπει να παρθούν μέτρα στην Αττική ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού, διαφορετικά «θα φρακάρουν τα πάντα».
Αναλυτικότερα, ο κ. Παυλάκης δήλωσε πως «τα εμβόλια δεν θα είναι διαθέσιμα πριν από τον επόμενο χρόνο» και πως «αν συνεχίσουν οι δοκιμές και υπάρξει και τρίτο περιστατικό, αυξάνεται πολύ το ρίσκο, καμία εταιρεία δεν θα το εγκρίνει». Παράλληλα, ο επιστήμονας τόνισε πως «δεν έχει ξανασυμβεί στην ιστορία να ερευνώνται παράλληλα 9 εμβόλια» και πως στις 22 Οκτωβρίου θα γνωρίζουμε εάν κάποια από τα 9 εμβόλια μπορούν να είναι διαθέσιμα.
Όσον αφορά στην περίπτωση της Αττικής και το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο που εμφανίζει, ο κ. Παυλάκης δήλωσε πως αν η κατάσταση συνεχίσει έτσι, «θα φρακάρουν τα πάντα», πως πρέπει να γίνουν «έξυπνα lockdown στην Αττική» και πως η μεταφορά ευάλωτων ομάδων, όπως των αστέγων και των προσφύγων - μεταναστών σε ξενοδοχεία είναι στη σωστή κατεύθυνση. «Ακόμη και στο Hilton», είπε χαρακτηριστικά.
- Βοιωτία: Κλείνει το αιολικό πάρκο από όπου ξεκίνησε η φωτιά - Στο στόχαστρο όλα τα έργα του συλληφθέντα δημάρχου
- Σοκαριστικό βίντεο από το τροχαίο στις Σέρρες που σκοτώθηκαν μητέρα και γιος: Το ΙΧ πέφτει πάνω στο φορτηγό
- Ο Ερυθρός Σταυρός έσβησε βίντεο για το προσφυγικό ταξίδι του 26χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της Ελίζαμπεθ
- Νέα κλιμάκωση: Η Μόσχα δείχνει «άμεση εμπλοκή» του ΝΑΤΟ σε επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος - Τα ονόματα και ο «εγκέφαλος»