Εντάσεις και διακοπή στη δίκη για τη δευτεροβάθμια ποινή Κορκονέα
Σοφία ΦασουλάκηΜε διαξιφισμούς και εντάσεις άρχισε η συζήτηση στο ΣΤ' τμήμα του Αρείου Πάγου της αίτησης αναίρεσης που ζήτησε ο εισαγγελέας Β. Πλιωτας του ελαφρυντικού του προτέρου σύννομου βίου που αναγνωρίστηκε στον πρώην ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Το ελαφρυντικό ήταν η αιτία να σπάσουν τα ισόβια και να καταδικαστεί ο Ε. Κορκονέας σε κάθειρξη 13 ετών στο Εφετείο και αμέσως μετά να αποφυλακιστεί.
Η Αντεισαγγελέας Αναστασία Δημητριάδου, ακολουθώντας το σκεπτικό της αναίρεσης που έχει ζητήσει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, συντάχθηκε με την άποψή του ζητώντας, να αναιρεθεί εν μέρει η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου και να δικαστεί εκ νέου το θέμα της αναγνώρισης ελαφρυντικού.
Η διαδικασία φορτίστηκε όταν ο συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα, Βαγγέλης Ανδρούλας, υπέβαλε ένσταση, υποστηρίζοντας ότι οι δικηγόροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, δεν έχουν το δικαίωμα να λάβουν το λόγο. Ακολούθησε σε έντονους τόνους η τοποθέτηση των δικηγόρων της πλευράς Γρηγορόπουλου, οι οποίοι χαρακτήρισαν καταχρηστική, προκλητική και υποβολιμαία την ένσταση. Αυτή την ώρα, το δικαστήριο βρίσκεται σε διακοπή για να αποφανθεί επί της ενστάσεως.
- Δρόμος κόπηκε στη μέση στην Καλλιτεχνούπολη: Εικόνες αποκάλυψης μετά την κακοκαιρία
- Υπό έρευνα ακόμη δύο βουλευτές για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ - Νέα δικογραφία στη Βουλή
- Μαρία Καρυστιανού: Η είσοδος στην πολιτική, το διαζύγιο με ψηφοφόρους και οι προκλήσεις του μέλλοντος
- Γραμμή 4 του μετρό το 2032... και αν: Και επισήμως τριετής καθυστέρηση στο έργο - «ανάσα» για την Αθήνα