Ελλάδα|27.12.2018 09:29

Έκρηξη στο Κολωνάκι: Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει όσα έζησε (vid)

Newsroom

«Ήμουν σε καφέ δίπλα από τον Ιερό Ναό, ήταν ισχυρή η έκρηξη, αλλά όχι ικανή να προκαλέσει μεγάλη ζημιά. Πιο πολύ προειδοποιητικού τύπου θα την έλεγα. Αυτό που μου κάνει φοβερή εντύπωση είναι ο χειρισμός της αστυνομίας. Γιατί αν έχουμε τηλεφώνημα, ο χειρισμός δεν ήταν σωστός, αν δεν έχουμε, είναι ίσως το πρώτο τυφλό αστικό τρομοκρατικό χτύπημα» είπε αρχικά ο κ. Ζάππας.

Για τη στιγμή της έκρηξης, τόνισε χαρακτηριστικά: «Ήμουν στο διπλανό καφέ, έγινε η έκρηξη και πέσαμε κάτω. Δεν ξέραμε αν είμαστε νεκροί ή ζωντανοί. Πριν καταλάβουμε τι συμβαίνει είχαν καταφθάσει τέσσερις ομάδες της ομάδας «Ζ», υπάρχει τραυματίας αστυνομικός, του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες οι συνάδελφοί του και φαίνεται ότι είναι τραυματισμένος, αλλά όχι σε κρίσιμη κατάσταση».

Για τον τραυματισμό του νεωκόρου, είπε: «Εγώ δεν είδα νεωκόρο, δεν είδα κανέναν τραυματισμένο από την εκκλησία. Είδα μόνο τον αστυνομικό με το αλεξίσφαιρο τζάκετ, που καθόταν τραυματισμένος στην καρέκλα. Στις 7:15 έφτασε το ασθενοφόρο, τον παρέλαβε κι ακολούθως αποκλείστηκε με κορδέλες η περιοχή».

βόμβαέκρηξη στο Κολωνάκι