Ελλάδα|27.10.2018 15:42

Καλαμάτα: ΕΔΕ για αστυνομικούς με την κατηγορία της σωματεμπορίας

Newsroom

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε για δύο αστυνομικούς που υπηρετούν στην αστυνομική διεύθυνση Αρκαδίας, με την κατηγορία ότι παρείχαν πληροφόρηση και οδηγίες σε μέλη κυκλώματος σωματεμπόρων που δρούσε στην Καλαμάτα για τις επικείμενες επιχειρήσεις των συναδέλφων τους. 

Σε βάρος τους κινήθηκε και ποινική διαδικασία, αλλά δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. Ωστόσο, εξαρθρώθηκε πλήρως το κύκλωμα που από τον περασμένο Απρίλιο κρυβόταν πίσω από περισσότερες από 600 υποθέσεις γενετήσιας εκμετάλλευσης και προαγωγής στην πορνεία γυναικών που εργάζονταν σε καταστήματα στην Καλαμάτα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας και στην Τρίπολη.

Στις επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν συνολικά επτά Έλληνες και μια αλλοδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση συμμορίας, σωματεμπορία, μαστροπεία, διευκόλυνση ακολασίας άλλων και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα κατά περίπτωση.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών σε καταστήματα και σπίτια, κατασχέθηκαν 17.395 ευρώ, 69,3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 52 ναρκωτικά χάπια, ένα πιστόλι replica, ένα κυνηγετικό όπλο με 51 φυσίγγια, 41 φιάλες αλκοολούχων ποτών η χημική σύσταση των οποίων ερευνάται, πέντε υπολογιστές και 19 κινητά.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

αστυνομικόςΕΛΑΣσωματεμπορία