Καθηγητής πνευμονολογίας: «Ποιοτική εφαρμογή των μέτρων για την αναχαίτιση του κορονοϊού»
NewsroomΗ έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού τόσο στη χώρα μας όσο και παγκοσμίως αποτελεί πλέον γεγονός. Το δεύτερο κύμα της πανδημίας προβληματίζει την επιστημονική κοινότητα, ωστόσο όπως είπε καθηγητής πνευμονολογίας, Στυλιανός Λουκίδης, στο Open TV «υπάρχουν και τα κακά σενάρια αλλά πρέπει να παίρνουμε την αισιόδοξη πλευρά. Θα δώσουμε μάχη για να αναχαιτίσουμε την αύξηση».
«Mετά από μία περίοδο αναμονής και μείωσης περιστατικών λόγω lockdown και φόβο, περάσαμε στα σημερινά νούμερα. Σταδιακά με το άνοιγμα αυξήθηκαν τα κρούσματα αλλά ήταν κάτι που περιμέναμε» ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι κλειδί για να μειωθεί η διασπορά του κορονοϊού είναι η ποιοτική εφαρμογή των μέτρων. «Πρέπει να ακολουθήσουμε ποιοτικά τα μέτρα. Η ποιοτική συμμόρφωση στα μέτρα είναι πιο σημαντική. Μάσκα, απόσταση και υγιεινή, αν τα κάνουμε ποιοτικά, τότε θα έχουμε αποτελέσματα».
Παράλληλα ο καθηγητής πνευμονολογίας μίλησε για τις περιπτώσεις των ασυμπτωματικών ασθενών: «Οι ασυμπτωματικοί είναι μία ομάδα ανθρώπων που τους καταλάβαμε τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία έχουν μικρότερο ποσοστό μετάδοσης αλλά είναι γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι κυκλοφορούν χωρίς να γνωρίζουν ότι νοσούν».
- Μεγάλη φωτιά και έκρηξη σε επιχείρηση στο Ομορφοχώρι Λάρισας: Ήχησε το 112 - Συγκλονιστικά βίντεο
- Marfin: Το φωτογραφικό υλικό που «έσπασε» τη σιωπή 16 χρόνων - Πώς οι Αρχές έφτασαν στους τρεις κατηγορούμενους
- «Μας πέταξε 15 μέτρα μακριά»: Ο πατέρας της 15χρονης ποδοσφαιρίστριας του ΠΑΟΚ περιγράφει το τροχαίο
- Ο Τραμπ έχει αφήσει οδηγίες «σε περίπτωση που τον σκοτώσει το Ιράν»: «Βομβαρδίστε τους όπως ποτέ ξανά»