Ελλάδα|24.09.2020 13:35

Κορονοϊός - Αρκουμανέας: Δεν έχει συζητηθεί στον ΕΟΔΥ ενδεχόμενο lockdown - Ετοιμάζονται 92 ΜΕΘ

Newsroom

Το ενδεχόμενο lockdown λόγω των αυξημένων κρoυσμάτων κορονοϊού ειδικά στην Αττική, δεν έχει συζητηθεί στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέας. «Περιμένουμε να δούμε πώς θα λειτουργήσουν τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ», σημείωσε και προσέθεσε: «αν δεν αποδώσουν, θα πρέπει να δούμε περισσότερα μέτρα για να μην ξεφύγει η πανδημία», ενώ τόνισε ότι στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκονται μέτρα για περιορισμό μετακινήσεων και κοινωνικών επαφών.

Ο κ. Αρκουμανέας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην Αττική,  που συγκεντρώνει το 40% με 60% των καθημερινών κρουσμάτων, ενώ εξήγησε ότι είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται σε όλες τις μεγαλουπόλεις για σειρά λόγων, μεταξύ των οποίων ο μεγάλος αριθμός πληθυσμού και η μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, δεν ισχύει ότι τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού εντοπίζονται σε αλλοδαπούς.

Σε ότι αφορά στο μεγάλο θέμα των τελευταίων ημερών, για το πόσες ΜΕΘ έχει στη διαθεσή του το σύστημα υγείας για ασθενείς κορονοϊού τόνισε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την ενίσχυση του Συστήματος Υγείας. «Μέσα στις επόμενες ημέρες παραδίδονται ακόμη 42 κλίνες ΜΕΘ και τον Οκτώβριο ακόμη 50 στο νοσοκομείο «Σωτηρία», που δημιουργήθηκαν με δωρεά της Βουλής. Παράλληλα με την ενίσχυση του Συστήματος Υγείας, οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους τα λεγόμενα rapid tests, ενώ έχουν αυξηθεί συνολικά τα διαγνωστικά τεστ για κορoνοϊό. Ο μέσος όρος των τεστ που διενεργούνταν τον Μάρτιο ήταν 600 και τώρα ο μέσος όρος είναι στα 12.000 με 13.000, ενώ έχουν φτάσει έως και τα 17.000 σε μία ημέρα» είπε.

ΕΟΔΥΜΕΘΚορονοϊόςlockdownΠαναγιώτης Αρκουμανέας