Ελλάδα|26.09.2020 15:11

Καιρός: Εκλεισαν δρόμοι στο Αγρίνιο, έπεσαν δέντρα στην Κέρκυρα

Newsroom

Νέα κύμα κακοκαιρίας σαρώνει από το βράδυ της Παρασκευής τη χώρα μας. Ετσι, έχουν δημιουργηθεί - λόγω του καιρού - τεράστια προβλήματα στα Ιωάννινα, το Αγρίνιο και την Κέρκυρα. Στην Ηπειρο κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν αρκετές καταιγίδες ενώ στα Γιάννενα τα καιρικά φαινόμενα ήταν έντονα αλλά δεν δημιούργησαν ζημιές και προβλήματα στους κατοίκους. 

Πάντως, σε αρκετές περιπτώσεις ο αέρας ήταν αρκετά ισχυρός με αποτέλεσμα να σημειωθούν αρκετές διακοπές ρεύματος, που αποκαταστάθηκαν γρήγορα και να πέσουν δέντρα, που απομάκρυνε η Πυροσβεστική

Εκλεισαν δρόμοι στο Αγρίνιο λόγω κακοκαιρίας

Προβλήματα είχαμε, όμως, και σε τμήματα του οδικού δικτύου στην Αιτωλοακαρνανία από την κακοκαιρία, που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες βροχοπτώσεις. Τα πρώτα προβλήματα σημειώθηκαν στην περιοχή της Χούνης. Mεγάλος όγκος φερτών υλικών έφραξαν το δρόμο προς την Χούνη. Μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν και στον δήμο Θέρμου από την πρωινή πλημμύρα. Μεγαλύτερες ζημιές στις Τοπικές Κοινότητες Αναλήψεως, Αβαρίκου, Κάτω Χρυσοβίτσα, Πετροχώρι, Σιταράλωνα και στους οικισμούς Δοσούλα, Κουλούρια και Κόφτρα.

Επεσαν δέντρα λόγω καιρού στην Κέρκυρα 

Σε τέσσερις κοπές δέντρων προχώρησαν οι πυροσβέστες, ως αποτέλεσμα της χθεσινοβραδινής κακοκαιρίας που είχε ως χαρακτηριστικό την καταιγίδα αλλά και τους δυνατούς ανέμους. Αν και το φαινόμενο ήταν σαφώς πιο ήπιο από το προηγούμενο τα ξημερώματα της Πέμπτης, ωστόσο Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία ήταν σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.

Το ψυχρό μέτωπο που διασχίζει τη χώρα 

Ένα ψυχρό μέτωπο, που διασχίζει τη χώρα μας από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, προκαλεί βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο, στα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σημειώνονται στην Ήπειρο (νομό Ιωαννίνων) και στο Κεντρικό Ιόνιο.

Τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr δείχνουν ότι το ψυχρό μέτωπο κινείται γρήγορα προς τα ανατολικά και θα επηρεάσει με βροχές και τοπικές καταιγίδες τη Δυτική Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και αργότερα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα έως το μεσημέρι στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο, ενώ κυρίως τις μεσημεριανές ώρες στη Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων.

Παράλληλα, θα επικρατήσουν ισχυροί άνεμοι δυτικών διευθύνσεων στο Ιόνιο και νοτίων διευθύνσεων στο Αιγαίο, με τις εντάσεις τους να φτάνουν τα επτά μποφόρ, ενώ μετά το μεσημέρι οι άνεμοι στο Αιγαίο θα στραφούν σε δυτικούς με την έντασή τους στο Βόρειο Αιγαίο να φτάνει πρόσκαιρα τα οκτώ μποφόρ.

ΚέρκυραβροχέςκακοκαιρίακαιρόςκαταιγίδεςΑγρίνιο