Ελλάδα|28.09.2020 15:34

Επιχείρηση αντιτρομοκρατικής στο Κουκάκι: Στη φυλακή ο 42χρονος, ελεύθεροι οι άλλοι δύο

Σοφία Φασουλάκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε μετά την απολογία του ο 42χρονος που κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων σε βαθμό κακουργήματος. Ο 42χρονος είχε συλληφθεί την  περασμένη Πέμπτη στο πλαίσιο επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής στο Κουκάκι. Εξω από τα δικαστήρια και σήμερα είχαν συγκεντρωθεί περίπου 50 άτομα αλληλέγγυοι του 42χρονου, οι οποίοι φώναξαν συνθήματα υποστήριξης. Οι άλλοι δύο συλληφθέντες οι οποίοι βαρύνονταν με πλημμελήματα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι κατηγορούμενοι, που πιθανολογείται ότι έχουν δεσμούς με την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, χωρίς ωστόσο να υπάρχει προς το παρόν κάτι που να αποδεικνύει κάποια σχέση, οδηγήθηκαν την προηγούμενη Πέμπτη (24/9) ενώπιον του εισαγγελέα φορώντας λευκά αλεξίσφαιρα γιλέκα και χειροπέδες συνοδευόμενοι από μέλη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν και σήμερα οδηγήθηκαν εκ νέου ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η Αστυνομία έδωσε τις προηγούμενες ημέρες φωτογραφίες από τα όπλα και τα εκρηκτικά που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της μεγάλης έρευνας της Αντιτρομοκρατικής για τη σύλληψη τριών ατόμων που συνδέονται, σύμφωνα με τις Αρχές, με το αντάρτικο πόλης. Σε αποθήκη επί της οδού Αν. Ζίννη αρ. 16 στο Κουκάκι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 κυλινδρικές φύσιγγες εκρηκτικής ύλης, έκαστη βάρους περίπου 1.600 gr. (αμμωνίτιδα), 14 κοινοί πυροκροτητές, 2 ηλεκτρικοί πυροκροτητές, 2 πυροκροτητές Nonel, 1 κοινός πυροκροτητής που έχει μετατραπεί σε ηλεκτρικό, πλήθος φυσιγγίων πολεμικού τυφεκίου (Kalashnikov).

Στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (ηλεκτρονικοί υπολογιστές tablet, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων), καθώς και 2 πιστόλια στην οικία του ενός εξ’ αυτών.

Το σύνολο των κατασχεθέντων πειστηρίων έχει αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προς διενέργεια σχετικών εργαστηριακών εξετάσεων.

φυλακήαντιτρομοκρατικήΟμάδα Λαϊκών ΑγωνιστώνΚουκάκι