Ελλάδα|28.09.2020 17:57

Θεσσαλονίκη: Ο σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ παρακολούθησε πειράματα πυροχημικής!

Τίμος Φακαλής

Πειράματα πυροχημικής και ανίχνευσης μετάλλων, σχολικά μοντέλα για τη Formula 1, παραβολικοί ανακλαστήρες για πράσινη ενέργεια και κατασκευή μίνι δορυφόρων  σε κουτάκι… αναψυκτικού παρουσίασαν μαθητές και μαθήτριες στον αναπληρωτή βοηθό του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, στο Γραφείο Επιστημών και Τεχνολογίας  Michael Kratsios. O σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για την υπογραφή της συμφωνίας Science and Technology Agreement μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ και επισκέφτηκε το κολλέγιο Ανατόλια, συνοδευόμενος από τον πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ.

Ο Michael Kratsios παρακολουθεί πειράματα στο νεότευκτο Anna Papageorgiou STEM Center

Τα projects των μαθητών του Κολλεγίου Ανατόλια παρουσιάστηκαν στο νεότευκτο Anna Papageorgiou STEM Center. «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα εδώ. Νωρίτερα το πρωί υπογράψαμε μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, τη διμερή συμφωνία για τη συνεργασία στον επιστημονικό και τεχνολογικό τομέα. Είναι η πρώτη συμφωνία που είχαμε έπειτα από πάνω από 40 χρόνια με την Ελλάδα. Αισθάνομαι τυχερός που επισκέφθηκα σήμερα το Κολλέγιο Ανατόλια και είδα τόσα νέα ταλαντούχα παιδιά να εργάζονται πάνω σε τεχνολογικά και επιστημονικά ζητήματα. Είναι χαρά μου που βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη» δήλωσε ο Michael Kratsios.

Εντυπωσιασμένος από το επίπεδο των μαθητών εμφανίστηκε ο ο υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Χρίστος Δήμας, ο οποίος έδωσε το «παρών» στην ξενάγηση. «Υπογράψαμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες τη Συμφωνία για την Έρευνα και την Τεχνολογία, το οποίο βάζει ένα στρατηγικό πλαίσιο για το πώς μπορούμε να διευρύνουμε τη συνεργασία μας με τις ΗΠΑ, σε αυτούς τους δύο πολύ σημαντικούς τομείς».

ethnos.gr/πειράματα μαθητών

Το Anna Papageorgiou STEM Center ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2020 και στεγάζει τα εργαστηριακά μαθήματα Χημείας, Φυσικής και Βιολογίας για τους μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια, καθώς και τα προγράμματα του Κέντρου STEM του μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού. Παράλληλα, οι νέες υποδομές θα χρησιμοποιηθούν, για προγράμματα του Κέντρου για Χαρισματικά-Ταλαντούχα Παιδιά / Center for Talented Youth Greece του Κολλεγίου Ανατόλια.

ethnos.gr/O σύμβουλος του Προέδρου Τραμπ βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για την υπογραφή της συμφωνίας Science and Technology Agreeme

«Είμαστε ευγνώμονες προς στον οργανισμό USAID/ASHA για την πολύτιμη υποστήριξή του σε όλη την μακρόχρονη ιστορία μας. Ο σχεδιασμός του πρότυπου αυτού κτιρίου έχει βασιστεί σε σύγχρονες τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον που έχουν αναπτυχθεί στις Η.Π.Α. και θα μας δώσει την ευκαιρία να εισάγουμε εκπαιδευτική τεχνογνωσία από τις Η.Π.Α. και να προσφέρουμε καινοτόμα προγράμματα σε μαθητές και νέους από την ευρύτερη περιοχή» τόνισε από την πλευρά του ο Δρ Πάνος Βλάχος, Πρόεδρος Κολλεγίου Ανατόλια

ethnos.gr/Ο Michael Kratsios στο νεότευκτο Anna Papageorgiou STEM Center
Μάικλ ΚράτσιοςΝτόναλντ ΤραμπΚολλέγιο Ανατόλια