Ελλάδα|27.12.2018 21:05

Γαβρόγλου: Επίθεση απέναντι στους θρησκευόμενους πολίτες

Μαρίνα Ζιώζιου

Τον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη, στο σημείο όπου σημειώθηκε επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό, επισκέφθηκε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος ενημερώθηκε για το συμβάν από τον εφημέριο του ναού. Στις δηλώσεις του ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι η επίθεση σε κάθε χώρο λατρείας είναι μια επίθεση απέναντι στους θρησκευόμενους πολίτες, αλλά και απέναντι στο δημοκρατικό μας πολίτευμα που κατοχυρώνει τη θρησκευτική ελευθερία.

«Η παρουσία μας εδώ ως κυβέρνηση είναι για να καταδικάσουμε τέτοιου είδους ενέργειες με τον πιο απόλυτο τρόπο και, προφανώς, να ευχηθούμε στους τραυματίες να ξεπεράσουν αυτή τη δοκιμασία που έχουν υποστεί κατά τη διάρκεια της τέλεσης των καθηκόντων τους», σημείωσε ο υπουργός.

Την καταδίκη του για την επίθεση στον ιερό ναό εξέφρασε και ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής. Όπως δήλωσε «το σημερινό συμβάν, όπως κάθε επίθεση σε έναν χώρο που είναι αφιερωμένος στον Θεό, είναι επίθεση εναντίον της θρησκευτικής ελευθερίας όλων και του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Η, χωρίς αστερίσκους, χωρίς υποσημειώσεις και χωρίς "αλλά", καταδίκη του είναι αυτονόητη. Ειδικά αυτές τις Άγιες Μέρες, τέτοιες ενέργειες κάνουν ακόμα πιο ισχυρή την πίστη μας για την ανάγκη υπεράσπισης των αρχών και των αξιών που διασφαλίζει το Σύνταγμά μας. Ευχόμαστε οι συμπολίτες μας που τραυματίστηκαν επιτελώντας το καθήκον τους, να αναρρώσουν άμεσα και πλήρως».

έκρηξη στο ΚολωνάκιΚωνσταντίνος Γαβρόγλου