Ελλάδα|01.10.2020 09:53

Κορονοϊός - Παυλάκης: «Απαράδεκτο να έχουμε κρούσματα σε γηροκομεία - Κάποιοι δεν κάνουν τη δουλειά τους»

Newsroom

Ο γιατρός - ερευνητής, Γιώργος Παυλάκης μίλησε στο Open TV, για τις έρευνες που γίνονται σχετικά με το εμβόλιο του κορoνοϊού, ενώ ταυτόχρονα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τα μέτρα κατά του κορονοϊού σε συναρτήσει με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του. «Ο κόσμος έχει κουραστεί, αλλά χρειάζεται προσπάθεια διαρκείας» υπογράμμισε, ενώ τόνισε ότι «πρέπει να επιβληθούν οι μάσκες και νέα μέτρα για να αποφευχθεί το lockdown».

«Οι Έλληνες είναι καλοί για σπριντ αλλά όχι για μαραθώνιο. Ο ιός ήρθε για να μείνει» ανέφερε χαρακτηριστικά π κ. Παυλάκης, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην περίπτωση των γηροκομείων, τα οπoία έχουν φέρει πολλές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές στη χώρα μας. «Απαράδεκτο να έχουμε κρούσματα. Χρειάζεται σοβαρή προετοιμασία και επιλογή. Κάποιος δεν κάνει σωστά τη δουλειά του. Προσέξτε τις κερκόπορτες: Γηροκομεία, άνεργοι, μετανάστες, αν δεν προσέξουμε τους ασθενέστερους, θα τα βρούμε μπροστά μας», ενώ χαρακτήρισε τα σχολεία και τις εκκλησίες ως «ωρολογιακές βόμβες».

Για το εμβόλιο του κορονοϊού είπε ότι οι μελέτες προχωρούν αλματωδώς: «Υπάρχουν 12 στοιχήματα, που έχουν δοκιμές τρίτης φάσης. Ευελπιστώ ότι κάποια θα είναι έτοιμο στο τέλος του χρόνου ή στις αρχές του επόμενου».

κρούσματαΚορονοϊόςΓηροκομείο