Ελλάδα|01.10.2020 15:45

Επεισόδια στο μαθητικό συλλαλητήριο: Ενταση, χημικά και δακρυγόνα έξω από τη Βουλή

Newsroom

Ενταση δημιουργήθηκε προς στιγμή στο Σύνταγμα, όταν πέρασε από μπροστά η πορεία των μαθητών και των καθηγητών, καθώς εκτοξεύθηκαν φωτοβολίδες προς τη Βουλή με τους αστυνομικούς να απαντούν με κροτίδες κρότου λάμψης, χημικά και δακρυγόνα. Τα επεισόδια διήρκησαν λίγα λεπτά και ευτυχώς δεν γενικεύτηκαν.

Η κατάσταση δεν εκτραχύνθηκε, καθώς η κεφαλή της πορείας του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου κατέβηκε την οδό Πανεπιστημίου και συνέχισε προς την Ομόνοια όπου και διαλύθηκε χωρίς να σημειωθεί κάποιο άλλο παρατράγουδο.

Με κεντρικό σύνθημα «αγώνας μαζικός, πανεκπαιδευτικός θα είναι η απάντηση από δω και μπρος» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή. Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν, μεταξύ άλλων, μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη (έως και 15 μαθητές ανά τμήμα), προσλήψεις καθηγητών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά, καθώς και επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την κινητοποίηση στήριξαν και συμμετείχαν εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, μαθητές, φοιτητές καθώς και ομοσπονδίες και ενώσεις γονέων. Η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας, έχει αποκατασταθεί. Συλλαλητήριο έγινε και στη Θεσσαλονίκη από μαθητές που μετέχουν σε καταλήψεις τοπικών σχολείων.

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

αστυνομίαμαθητικό συλλαλητήριοεπεισόδια Σύνταγμαδακρυγόναεπεισόδιαπανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο