Ελλάδα|28.12.2018 07:16

Συναγερµός στις Αρχές για την απαγωγή-µυστήριο στον Πειραιά

Ευλαμπία Ρέβη

Κατά την εκτέλεση του σχεδίου συµµετείχαν τουλάχιστον τέσσερα άτοµα

Οι δράστες φορούσαν σκουρόχρωµα ρούχα και µάλιστα φέρονται να είχαν επιλέξει στολές των ανδρών της ΕΚΑΜ ώστε να αιφνιδιάσουν τον επιχειρηµατία και να µην κινήσουν υποψίες σε βάρος τους. Κατά τις ίδιες πηγές ενηµέρωσης όλα έγιναν µέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Μόλις ο 51χρονος βγήκε έξω, τρεις από την οµάδα τον άρπαξαν και τον έβαλαν µε τη βία µέσα σε ένα µαύρο αυτοκίνητο στο οποίο τους ανέµενε στη θέση του οδηγού ο τέταρτος συνεργός τους.

Οι αστυνοµικοί που χειρίζονται την υπόθεση κάνουν φύλλο και φτερό το παρελθόν του 51χρονου επιχειρηµατία που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή αφορολόγητων προϊόντων και εφοδιασµού πρεσβειών και πλοίων. Ο απαχθείς απασχόλησε τις Αρχές το 2000 για υπόθεση λαθραίων τσιγάρων, ενώ το 2017 είχε διερευνηθεί το ενδεχόµενο εµπλοκής του σε παρόµοια υπόθεση χωρίς να προκύψει, εντούτοις, κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος του.

Στο µικροσκόπιο των αστυνοµικών βρίσκεται, επίσης, η τοποθέτηση εκρηκτικού µηχανισµού σε κατάστηµα συγγενικού του προσώπου στον Πειραιά το 2012. Οπως έδειξαν οι έρευνες, στόχος δεν ήταν ο συγγενής του 51χρονου, αλλά ο ίδιος ο επιχειρηµατίας. Σηµαντικό πλοηγό στις έρευνες αποτελούν την ίδια ώρα και οι καταθέσεις αυτοπτών µαρτύρων της αρπαγής.

Ανάµεσα σε αυτές είναι και η µαρτυρία της οικιακής βοηθού του 51χρονου, που µόλις είδε από το µπαλκόνι του διαµερίσµατός του τι συµβαίνει άρχισε να καλεί σε βοήθεια, πιστεύοντας ότι ο εργοδότης της έπεσε θύµα ληστείας. Σύµφωνα µε πληροφορίες οι δράστες όχι µόνο είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους µε κουκούλες τύπου full face, αλλά είχαν τοποθετήσει στο επιχειρησιακό τους όχηµα ιταλικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Τα βασικά ερωτήµατα που απασχολούν τους αστυνοµικούς είναι εάν πρόκειται για κίνηση εκφοβισµού, ξεκαθαρίσµατος λογαριασµών ή για κλασική υπόθεση απαγωγής

Συγγενικά πρόσωπα του απαχθέντος επισηµαίνουν πως ο ίδιος δεν είχε εκφράσει καµία ανησυχία ούτε είχε πει σε κάποιον από το στενό οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον ότι φοβάται για τη ζωή του ή δέχεται απειλές. Οι ίδιοι, µάλιστα, σχολιάζουν ότι ο 51χρονος δεν έδειχνε προβληµατισµένος για κάτι ούτε διέθετε προσωπική ασφάλεια.

Τα κοµµάτια του παζλ

Τα βασικά ερωτήµατα που απασχολούν τους αστυνοµικούς είναι εάν πρόκειται για κίνηση εκφοβισµού, ξεκαθαρίσµατος λογαριασµών ή για κλασική υπόθεση απαγωγής. Μέχρι και αργά χθες το βράδυ οι απαγωγείς δεν είχαν επικοινωνήσει µε την οικογένεια του επιχειρηµατία, ενώ από την πρώτη στιγµή στήθηκε µηχανισµός ενηµέρωσης των συγγενών του για το πώς πρέπει να αντιδράσουν σε περίπτωση που οι δράστες έρθουν σε επαφή µαζί τους.

«Είναι ακόµα πολύ νωρίς για να µπορούµε να γνωρίζουµε όλα τα κοµµάτια που συνθέτουν το παζλ της συγκεκριµένης περίπτωσης» τονίζουν µε νόηµα έµπειροι αστυνοµικοί στο «Εθνος», µε τις ίδιες πηγές να υπογραµµίζουν ότι τα πρώτα δύο 24ωρα είναι πολύ σηµαντικά.

Οι επικεφαλής των ερευνών, παράλληλα, προσπαθούν να χαρτογραφήσουν τη διαδροµή που ακολούθησαν οι δράστες τόσο κατά την προσέγγιση του διαµερίσµατος στην Ακτή Θεµιστοκλέους όσο και κατά τη διαφυγή τους.

Για τον λόγο αυτό και συλλέγουν οπτικοακουστικό υλικό από κάµερες ασφαλείας και της Τροχαίας σε ακτίνα πολλών χιλιοµέτρων µακριά από το σηµείο της αρπαγής.

απαγωγήΠειραιάς