Ελλάδα|28.12.2018 10:08

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Απόταξη κι απόλυση αστυνομικών προτείνει η ΕΔΕ

Newsroom

Βαρύς αναμένεται να πέσει ο πέλεκυς της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, στους οκτώ αστυνομικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση του ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας Ζακ Κωστόπουλου, ο οποίος φέρεται να λιντσαρίστηκε από τους ένστολους. Το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, δεν επιβεβαιώνεται, ενώ έχει προκαλέσει και τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών.

Σύμφωνα με τις ανεπιβεβαίωτες πηγές, το πόρισμα ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων και προτείνει την απόταξη των τεσσάρων αστυνομικών, τη μεγαλύτερη προβλεπόμενη ποινή, και την επιβολή της αργίας με το ερώτημα της απόλυσης για τους άλλους τέσσερις, που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη ποινή.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν γίνει δεκτή η πρόταση των συντακτών της ΕΔΕ, θα σημάνει την αποχή τους από τα καθήκοντά τους για αριθμό μηνών που θα αποφασιστεί από την ηγεσία και διάστημα κατά το οποίο δεν θα αμείβονται, ενώ εφόσον επιστρέψουν στην υπηρεσία, εάν υποπέσουν σε νέο πειθαρχικό αδίκημα, τότε θα αποταχθούν.

Το πόρισμα θα δοθεί στη ΓΑΔΑ και θα κριθεί από το Αρχηγείο της αστυνομίας. Μπορεί να ενεργοποιηθούν οι δομές νομικής υποστήριξης που υπάρχουν για το προσωπικό της Αστυνομίας και θα ελεγχθεί αν τηρήθηκαν οι τύποι και η ουσία του πειθαρχικού κώδικα.

ΛΟΑΤΚΙΖακ Κωστόπουλος