Ελλάδα|04.10.2020 16:29

Κορονοϊός: «Υγειονομική» βόμβα σε γηροκομείο της Καρδίτσας - Βρέθηκαν 8 κρούσματα

Newsroom

Συνολικά οκτώ κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Καρδίτσα. Ειδικότερα, από την Τρίτη 29/9, κατά τον περιοδικό δειγματοληπτικό έλεγχο που διενεργεί ο ΕΟΔΥ στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) σε όλη την επικράτεια, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τις

Άμεσα ελήφθησαν δείγματα από το υπόλοιπο προσωπικό και τους ωφελούμενους με αποτέλεσμα τον εντοπισμό άλλων τεσσάρων (4) κρουσμάτων από το προσωπικό της δομής. Σε επανέλεγχο που πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο 3/10, εντοπίστηκαν δύο (2) επιπλέον κρούσματα στο προσωπικό.  Ο ΕΟΔΥ θα συνεχίσει τους ελέγχους τις επόμενες μέρες.

Να σημειωθεί ότι χθες Σάββατο, σύμφωνα με το thessalianews.gr καταγράφηκαν 10 κρούσματα κορονοϊού. Συγκεκριμένα στα Τρίκαλα καταγράφηκαν τρία κρούσματα. Και τα τρία εξετάστηκαν σε ιδιωτικά εργαστήρια κατόπιν συμπτωμάτων. Στη Λάρισα καταγράφηκαν δύο κρούσματα. Και τα δύο κρούσματα αποτελούν επαφές  κρουσμάτων (01/10/2020)-(02/10/2020), ένα προέκυψε κατόπιν Ιχνηλατήσεως και  ένα κατόπιν εξέτασης σε ιδιωτικό εργαστήριο.

Στο Βόλο καταγράφηκαν τρία κρούσματα. Και τα 3 κρούσματα εξετάστηκαν σε ιδιωτικά εργαστήρια, δύο κατόπιν συμπτωμάτων και ένα κατόπιν επαφής με κρούσμα  (01/10/2020). Στην Καρδίτσα καταγράφηκαν 2 νέα κρούσματα Covid -19. Ένα κρούσμα εξετάστηκε κατόπιν συμπτωματολογίας στο  Γ.Ν Τρικάλων, ενώ 1 ακόμη δεν διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και εξετάστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο μετά από συμπτωματολογία.

ΓηροκομείοΚορονοϊόςΚαρδίτσακρούσματα