Ελλάδα|05.10.2020 10:53

Κορονοϊός - Παγώνη: «Όχι» σε γενικό lockdown - Να αυξηθούν τα μέσα μεταφοράς

Newsroom

Καλεσμένη στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV βρέθηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, η οποία ανέφερε πως δεν μπορεί να γίνει γενικό lockdown για την αποφυγή της περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού και πως πρέπει να αυξηθούν τα μέσα μεταφοράς, καθώς σε αυτά εντοπίζεται μεγάλο πρόβλημα. 

Παράλληλα, η κυρία Παγώνη σχολίασε τον μειωμένο αριθμό κρουσμάτων που κατέγραψε η χώρα μας την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, σημειώνοντας ότι αυτός δεν είναι ενδεικτικό της κατάστασης, καθώς κάθε Σαββατοκύριακο είναι μειωμένα τα κρούσματα επειδή γίνονται λιγότερα τεστ και άρα πρέπει να αυξηθούν οι έλεγχοι. 

Την ίδια ώρα, καλεσμένος στην «Ώρα Ελλάδος» βρέθηκε και ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, καθηγητής Αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή της Σορβόννης, ο οποίος τόνισε πως το Παρίσι βρίσκεται από σήμερα σε κόκκινο συναγερμό και πως πρέπει να περιοριστούν τα βαριά περιστατικά για να «μην φρακάρουν τα νοσοκομεία». 

Παράλληλα, ο κ. Γεροτζιάφας ανέφερε ότι «η covid είναι μία ασθένεια των αγγείων και του αίματος» και πως ο Ντόναλντ Τραμπ ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου. 

κρούσματαΜατίνα ΠαγώνηΚορονοϊός