Ελλάδα|05.10.2020 14:25

Ιερέας Αγίου Παντελεήμονα για κορονοϊό: «Ποτέ δεν είπα ότι οι μάσκες είναι του διαβόλου»

Newsroom

Τα κρούσματα κορονοϊού στην Αττική συνεχίζουν να είναι στο «κόκκινο». Την ίδια στιγμή, στο γηροκομείο που βρίσκεται επί της οδού Μιχαήλ Βόδα σε απόσταση αναπνοής από τον Αγιο Παντελεήμονα έχουν εντοπιστεί ήδη 51 θετικά κρούσματα κορονοϊού και ο ιερέας του Αγιου Παντελεήμονα απαντά για τη δήλωση «Μην βάζετε μάσκες, είναι του διαβόλου», μιλώντας στον ΑΝΤ1 τα εξής: «Ποτέ δεν είπα τέτοιο πράγμα! Αυτά είναι γελοία πράγματα. Είπαμε στις 26 του μηνός, Ιουλίου, παραμονή του Αγίου Παντελεήμωνος με τον δήμαρχο Αθηναίων δίπλα μου που δεν φορούσε μάσκα ότι μάσκα φοράνε μόνο ασθενείς άνθρωποι. Τίποτα άλλο. Οχι υγιείς! Αυτή είναι η άποψή μου. Τέρμα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ιερέας. 

Και στη συνέχεια προσθέτει: «Αυτό το είπα στο τέλος του Εσπερινού όταν ακόμα δεν είχε επιβληθεί η μάσκα στους ναούς». Στο ερώτημα αν τώρα συμφωνεί με τη χρήση της μάσκας, εκείνος απαντά: «Τώρα ακολουθούμε τις διατάξεις της συνόδου και της κυβερνήσεως». 

Μάλιστα, ξεκαθαρίζει ότι όποιοι πιστοί έρχονται στην Εκκλησία και δεν φορούν μάσκα, τους λέει να το κάνουν: «Είναι οι επίτροποι, οι οποίοι επιμελούνται αυτή την κατάσταση παρά το γεγονός ότι ο Αγιος Παντελεήμονας είναι μέσα 3.000 τ.μ. και οι αποστάσεις που κρατούνται είναι έτσι φτιαγμένες, ώστε να μπορούν και άνθρωποι και χωρίς μάσκα να καθίσουν γιατί η απόσταση είναι αρκετή. Δεν είναι δηλαδή, δεν συμφύρονται ο ένας με τον άλλο. Ο ένας είναι πολύ μακριά από τον άλλο. Αλλά εμείς γενικά κοιτάμε να είναι τα πράγματα σύμφωνα με τον νόμο!».  

ΚορονοϊόςγηροκομείαμάσκαΆγιος Παντελεήμονας