Ελλάδα|28.12.2018 16:34

Έκρηξη στο Κολωνάκι: Kάμερα μπορεί να κατέγραψε τους δράστες

Newsroom

Φόβο για νέο κύκλο «τυφλών» χτυπημάτων έχει προκαλέσει στις Αρχές η έκρηξη που σημειώθηκε έξω από τον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής είναι σίγουροι ότι έχουν να κάνουν με μια νέα γενιά τρομοκρατών, η οποία θέλει να αναβαθμίσει την παρουσία της στον χώρο. Λένε οι αστυνομικοί ότι πρόκειται για πρόσωπα που είναι γνωστά στον αντιεξουσιαστικό χώρο ως μπαχαλάκηδες, οι οποίοι τώρα θέλουν να συστηθούν ως τρομοκρατική οργάνωση. 

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου, στέκονται στο γεγονός ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ενάμιση μήνα που οι Αρχές 

Στέκονται στο γεγονός ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ενάμιση μήνα που βρισκόμαστε σε ένα περιστατικό βομβιστικής ενέργειας, στο οποίο οι αστυνομικοί θεωρούν ότι οι τρομοκράτες θέλουν να αναβαθμίσουν τη δράση τους. Πριν από ενάμιση μήνα είχε γίνει χτύπημα σε ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό. 

Οι αστυνομικοί λένε ότι ο μηχανισμός ήταν ενεργός. Το ρολόι ήταν ενεργό. Η βόμβα είχε προγραμματιστεί για να εκραγεί. 

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ακόμη τονίζουν ότι κάνουν έρευνες για το μέρος από το οποίο ήρθαν τα δύο πρόσωπα που έκαναν το χτύπημα. Θεωρούν, ακόμη, ότι κάποια από τις κάμερες ασφαλείας θα τους έχει καταγράψει στο παρελθόν. Ο εμπρηστικός μηχανισμός θυμίζει τον μηχανισμό που είχαν συναντήσει οι αστυνομικοί το 2012 όταν επίσης άγνωστοι είχαν εγκαταλείψει σε βαγόνι του μετρό στο Αιγάλεω μηχανισμό με ρολόι. 

Στο μεταξύ, ο αστυνομικός που τραυματίστηκε, νοσηλεύεται στην εντατική. 

έκρηξηέκρηξη στο Κολωνάκιαστυνομία