Ελλάδα|08.10.2020 09:05

Κορονοϊός - Σκουτέλης: Εχει απομακρυνθεί το lockdown από τη σκέψη μας

Newsroom

Ο Αθανάσιος Σκουτέλης εξέφρασε την άποψή του ότι πρέπει να εφαρμοστεί η μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διασπορά του κορονοϊού, τονίζοντας στο Open TV, όμως τη δυσκολία να εφαρμοστεί στην Αττική. O καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολογίας, παράλληλα τόνισε ότι το lockdwοn έχουν απομακρυνθεί ως σενάριο ακόμα και από τις σκέψεις των ειδικών.

«Πιθανώς να χρειάζεται να πιέσουμε για τη χρήση μάσκας και έξω. Καλό είναι να συνηθίσουμε τη μάσκα, είναι η μικρότερη καταπίεση που μπορεί να υποστεί ο Ελληνας πολίτης» ανέφερε χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Δεν είναι εύκολη η μάσκα στην Αττική. Ενα μέτρο πρέπει να είναι εύκολα εφαρμόσιμο. Θα γίνει πόλεμος κλέφτης αστυνόμος για όποιους δεν φορούν μάσκα;».

Επίσης, ανέφερε πως όταν πιεστεί πολύ το σύστημα, θα χρησιμοποιηθούν και οι ΜΕΘ όπου υπάρχουν για άλλους ασθενείς και πως το καθολικό lockdown έχει απομακρυνθεί από τη σκέψη τους. «Τα ποσοστά αφορούν τις ΜΕΘ που έχουν διατεθεί για τον κορονοϊό». Τέλος τόνισε ότι πρέπει να μειωθούν τα κρούσματα πριν μπει ο χειμώνας. 

κρούσματαμέτραlockdownμάσκαΚορονοϊός