Κορονοϊός - Βατόπουλος: Ανησυχητική η σταθερότητα των κρουσμάτων - Κίνδυνος για ανεξέλεγκτη κατάσταση
NewsroomΚαλεσμένος στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV βρέθηκε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στις τρέχουσες εξελίξεις του κορονοϊού στη χώρα μας, τονίζοντας πως είναι «ανησυχητική η σταθερότητα» των κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά.
«Η κατάσταση είναι ρευστή... Έχουμε μία σταθερότητα που είναι ανησυχητική. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να έχουμε συρροή σε όλη την Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής και συμπλήρωσε: «Διανύουμε κατάσταση ασταθούς ισορροπίας που μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη κατάσταση».
Όσον αφορά στον χάρτη με τις κόκκινες περιοχές, ο κ. Βατόπουλος σημείωσε: «Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τα πάντα και με όλες τις λεπτομέρειες... Στις περιοχές με κόκκινο πρέπει να ισχυροποιηθούν τα μέτρα» ενώ συμπλήρωσε πως αποτελεί «ψευδοπρόβλημα ο διαχωρισμός μεταξύ ατομικής και συλλογικής ευθύνης» και πως «η πολιτεία πρέπει να βοηθά στην εφαρμογή των μέτρων».
- Axios: Νέα πρόταση κατέθεσε το Ιράν - Άνοιγμα των Στενών και αναβολή των συνομιλιών για τα πυρηνικά
- Αντι-Τραμπ κίνητρο εξετάζουν οι Αρχές πίσω από την ένοπλη επίθεση - Στο «μικροσκόπιο» το μανιφέστο του δράστη
- Υποκλοπές: Αντιδράσεις για την απόφαση του Αρείου Πάγου να «κλείσει» την έρευνα για κατασκοπεία
- Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Νέα 48ωρη παράταση των αιτήσεων - Oι δικαιούχοι και οι προϋποθέσεις