Ελλάδα|12.10.2020 23:41

Χρυσή Αυγή: Θύματα της οργάνωσης «σπάνε» τη σιωπή τους για την εγκληματική οργάνωση

Newsroom

Η καταδίκη των μελών της Χρυσής Αυγής είναι γεγονός. Η 7η Οκτωβρίου σήμανε τη δικαίωση όλων όσοι υπέφεραν από τη δράση των μελών της Χρυσής Αυγής. Ο Αλέξης Λάζαρης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Ηταν Απρίλιος του 2017 όταν ένα τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής του επιτέθηκε μέρα μεσημέρι την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του. 

Ο Αλέξης Λάζαρης περνούσε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων, όταν μέλη της ΧΑ του επιτέθηκαν. «Αυτή ήταν μία δικαίωση και για τα θύματα και για την ελληνική κοινωνία και για τη Δημοκρατία. Πήγαν όλα έτσι όπως έπρεπε, το δικαστήριο στάθηκε στο ύψος του», αναφέρει στο OPEN TV η μητέρα του Αλέξη Λάζαρη

Η Μαρία Τρούλου είναι ένα ακόμη θύμα της βαρβαρότητας των χρυσαυγιτών. Δράστης της επίθεσης εναντίον της, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι ο Νίκος Μίχος. Οπως αναφέρει το Ανοιχτό Κανάλι, τη χτύπησε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να νοσηλευθεί με σοβαρά τραύματα στο Κέντρο Υγείας Πάρου. Οπως λέει, τώρα νιώθει ηθική ικανοποίηση: «Χαίρομαι πάρα πολύ γι' αυτή την απόφαση. Είναι και ηθική ικανοποίηση αλλά είναι και μια επισφράγιση όλων αυτών των προσπαθειών», αναφέρει χαρακτηριστικά η Μαρία Τρούλου. 

Το ίδιο δικαιωμένη αισθάνεται και η Ελένη Καραγιάννη. Είναι η δασκάλα - μάρτυρας στην εισβολή χρυσαυγιτών με επικεφαλής τον Γιάννη Λαγό σε σχολείο στο Πέραμα τον Ιανουάριο του 2018. Εδειραν γονείς και δασκάλους, επειδή θα έμπαιναν στις τάξεις παιδιά προσφύγων. «Αισθανόμαστε πολύ ικανοποιημένοι και υπερήφανοι την ίδια στιγμή. Είναι άλλη μια αφορμή για να αισθανθούμε ότι η Ελλάδα έχει τους ανθρώπους και τους θεσμούς και τα μέσα να περιορίσει αυτά τα φαινόμενα», σημειώνει χαρακτηριστικά η δασκάλα Ελένη Καραγιάννη. 

Πάντως, δεν ήταν μόνο τα θύματα που βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν. Πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής, όπως ο Ηλίας Σταύρου, μετά την καταδίκη των μελών της μίλησαν για τις άνανδρες επιθέσεις και τα οργανωμένα χτυπήματα της οργάνωσης. «Εάν εδίδετο μία εντολή, η εντολή αυτή έπρεπε να εκτελεστεί». 

Χρυσή Αυγήδίκη Χρυσής ΑυγήςΝίκος Μίχος