Ελλάδα|13.10.2020 15:47

Χαλκιδική: Ανεμοστρόβιλος «σάρωσε» τον Μαρμαρά και έκανε πολλές καταστροφές

Newsroom

Καταστροφές σε κατοικίες και αυτοκίνητα προξένησε ένας δυνατός ανεμοστρόβιλος που έπληξε τις πρωινές ώρες της Τρίτης την περιοχή του Ν. Μαρμαρά στη Χαλκιδική. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχή και ισχυρούς ανέμους έπληξαν στις 6 το πρωί τη Σιθωνία. «Οι κάτοικοι τρόμαξαν ξύπνησαν από έναν εκκωφαντικό θόρυβο που προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος στις 6 το πρωί. Περισσότερες από δέκα σκεπές έχουν υποστεί ζημιές, σκεπαστές κατασκευές μετακινήθηκαν σχεδόν 50 μέτρα από το δυνατό άνεμο και έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητα ενώ και ένα σπίτι μετατοπίστηκε» είπε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρρίσης Ντέμπλας.

Ο δυνατός ανεμοστρόβιλος έκανε άνω-κάτω την περιοχή στο Ν. Μαρμαρά. Σκεπές σπιτιών ξηλώθηκαν, κεραμίδια καρφώθηκαν στα παρμπρίζ τουλάχιστν δέκα  αυτοκινήτων και οι δρόμοι γέμισαν μπάζα και ξύλα. Κολώνες της ΔΕΗ κόπηκαν στην μέση, σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές σε  μετασχηματιστές ενώ ο οικισμός δεν έχει ρεύμα. Από τις καταστροφές δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Από το πρωί βρίσκονται στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Α.Τ Σιθωνίας, ενώ οι κάτοικοι και ο Δήμος προσπαθούν να επαναφέρουν την κανονικότητα στον οικισμό.

social media/Χαλκιδική
social media/Χαλκιδική
social media/Χαλκιδική

social media/Χαλκιδική
Χαλκιδικήανεμοστρόβιλοςζημιέςκαταστροφές