Ελλάδα|15.10.2020 14:11

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αρχισε η μάχη των καταδικασθέντων για αναστολή - Δεν ζητά αναστολή ο Ρουπακιάς

Σοφία Φασουλάκη

Με δύο βασικά επιχειρήματα, μάχονται οι συνηγοροι των κατηγορουμένων της δίκης της Χρυσής Αυγής προκειμενου να αποφύγουν το ενδεχομενο εκτέλεσης των ποινών τους. Το πρωτο αφορά στην ανεπανορθωτη βλάβη που θα έχουν αν οδηγηθουν στη φυλακή, καθώς πολλοί εξ αυτών όπως υποστήριξαν, είναι εκείνοι που στηρίζουν οικονομικά τις οικογένειές τους αλλά και τους γέροντες γονείς τους, οι οποίοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα.

Όλοι σχεδόν οι καταδικασθέντες υποστήριξαν ότι μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους και την προφυλάκιση τους στη συνέχεια για έναν χρόνο η 18 μήνες, τηρούν τους περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί, έχουν μόνιμη κατοικία και δεν ειναι ύποπτοι φυγής, ούτε έχουν κάνει προπαρασκευαστικες ενέργειες για τη φυγή τους. 
Το δεύτερο βασικό επιχείρημα των καταδικασθέντων, οι οποίοι όπως είπαν θα ασκήσουν έφεση σε βάρος της απόφασης, ειναι ότι αν οδηγηθουν τώρα στη φυλακή θα εχουν εκτίσει μέχρι τη δική στο Εφετείο την ποινή τους, οποτε η δευτεροβάθμια δικη θα καταστεί ανευ ουσίας. Μάλιστα οι συνηγοροι διερωτήθηκαν γιατί να εκτίσουν οι καταδικασθέντες μια ποινη, έχοντας μπροστά τους το ενδεχόμενο να αθωώνουν στο Εφετείο; Στη μάχη της αναστολής έχουν μπει και κάποιοι μάρτυρες από το οικείο περιβάλλον των καταδικασθέντων, οι οποίοι καταθέτουν στο δικαστήριο για ποιους λόγους ένας εγκλεισμός θα ήταν καταστροφικός για την οικογένεια τους.

 Δεν θα υποβάλει αίτημα αναστολής ο Γιώργος Ρουπακιάς

Τα επιχειρήματά τους προκειμένου να αποκτήσουν ανασταλτικό αποτέλεσμα οι υποθέσεις των εντολέων τους, υποβάλλουν από τις 10 το πρωί της Πέμπτης, 15 Οκτωβρίου, οι συνήγοροι των καταδικασθέντων στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά ανακοίνωσε στο δικαστήριο πως ο εντολέας του δεν θα υποβάλλει αίτημα αναστολής, αν και όπως είπε, υπάρχουν περιπτώσεις που οι ισοβίτες έτυχαν χορήγησης ανασταλτικού αποτελέσματος.

δίκη Χρυσής ΑυγήςΓιώργος Ρουπακιάςποινέςδολοφονία Παύλου Φύσσααναστολή