Ελλάδα|27.10.2018 21:35

Για την πτώχευση το αίτημα του MEGA, όχι για το «μαύρο»

Χρήστος Ιερείδης

Η ακρόαση όπως αναγράφεται και στα θέματα ημερήσιας διάταξης του ΕΣΡ για την Τρίτη 30 Οκτωβρίου, είναι πράγματι με το MEGA, όμως «για διευκρινίσεις σχετικά με αίτημά τους», το οποίο δεν αφορά τη διακοπή του σήματος του καναλιού.

Την σύγχυση προκάλεσε η πληροφορία πως η Τηλέτυπος έχει καταθέσει αίτηση αναστολής της εκτέλεσης της απόφασης για τη διακοπή του σήματος του MEGA.

Με κατηγορηματικό τρόπο από το ΕΣΡ διέψευδαν από το μεσημέρι του Σαββάτου, μιλώντας στο ethnos.gr, την πληροφορία. Όπως μάλιστα υποστήριξαν «μέχρι τις 15.30 το μεσημέρι της Παρασκευής δεν είχε κατατεθεί στο ΕΣΡ κανένα σχετικό με το θέμα, αίτημα».

Μάλιστα η πληροφορία που ανακυκλωνόταν ανέφερε ότι, όχι μόνο έχει κατατεθεί το αίτημα αναστολής της απόφασης, αλλά έχει προγραμματιστεί και ακρόαση των εκπροσώπων του καναλιού για την ερχόμενη Τρίτη στη μία μετά το μεσημέρι.

Είναι ενδεικτικό ότι στο ΕΣΡ δήλωναν κατάπληκτοι για τον χρονικό προσδιορισμό της υποτιθέμενης ακρόασης. Ρητώς δε, αποσαφηνίζουν ότι εφόσον υπάρχει τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ και πάνω από το ΣτΕ δεν υπάρχει άλλος δικαστικός θεσμός, ισχύει η απόφαση του, καθώς αυτό είναι το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο.

Περίεργη είναι η σιωπή από την πλευρά της Τηλέτυπος που δεν επιβεβαίωσε επίσημα ότι έχει στείλει τέτοιου περιεχομένου αίτημα.

Η DIGEA έχει ανακοινώσει την ημέρα που θα ρίξει «μαύρο» στο MEGA. Σύμφωνα με τον ψηφιακό πάροχο, εφόσον έχει λάβει την εντολή από το ΕΣΡ, θα προχωρήσει στη διακοπή μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος τα ξημερώματα της Κυριακής, 28 Οκτωβρίου.

Η ανακοίνωση του ΕΣΡ για την ακρόαση του MEGA που περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη για την Τρίτη, 30 Οκτωβρίου
ΤηλέτυποςMEGA