Ελλάδα|17.10.2020 17:36

Κορονοϊός: Δέκα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε γηροκομείο της Γλυφάδας

Newsroom

Μεγαλώνει η ανησυχία των υγειονομικών αρχών όσον αφορά το γηροκομείο στη Γλυφάδα, όπου το βράδυ της Παρασκευής εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού. Μάλιστα τα κρούσματα έχουν φτάσει μέχρι τώρα τα δέκα. 

Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο των συνεχών ελέγχων που προβλέπονται από το πρόγραμμα του ΕΟΔΥ για τους Οίκους Ευγηρίας, από τα τεστ που έγιναν το περασμένο Σάββατο εντοπίστηκαν τέσσερα κρούσματα και συγκεκριμένα, σε έναν εργαζόμενο και τρεις ηλικιωμένους φιλοξενούμενους, οι οποίοι τέθηκαν σε καραντίνα. Παράλληλα ξεκίνησαν για όλους του υπόλοιπους, επαναλαμβανόμενοι έλεγχοι.

Τα αποτελέσματα των δύο πρώτων κύκλων τεστ, μέσα στην εβδομάδα, βγήκαν αρνητικά. Όμως στον τρίτο κύκλο ελέγχου που έγινε χθες, βρέθηκαν άλλα έξι άτομα θετικά και συγκεκριμένα, ένας εργαζόμενος και πέντε φιλοξενούμενοι. Οι πέντε ηλικιωμένοι διακομίστηκαν σε Νοσοκομεία της Αττικής. Η έρευνα του ΕΟΔΥ στη μονάδα συνεχίζεται.

Συνολικά στο γηροκομείο φιλοξενούνται 35 ηλικιωμένοι με τους πέντε θετικούς, που κατά πληροφορίες είναι ασυμπτωματικοί να έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Σύμφωνα με όσα είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιδήμαρχος Γλυφάδας «τα δύο πρώτα τεστ του ΕΟΔΥ ήταν αρνητικά αλλά στο τρίτο τεστ βρέθηκαν θετικά κρούσματα».  

Στο μεταξύ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, μένει να φανεί εάν τηρούνταν το υγειονομικό πρωτόκολλο, ενώ όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής το προσωπικό έμπαινε και έβγαινε στο χώρο του γηροκομείου χωρίς να φοράει μάσκα προστασίας και γάντια. Μάλιστα το πρωί εμφανίστηκε ένα άτομο στο γηροκομείο μεταφέροντας τρόφιμα χωρίς να τηρεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

γηροκομείαΕΟΔΥκρούσματαΚορονοϊός