Ελλάδα|29.12.2018 17:47

Η ατάκα του Αλέξη Τσίπρα για το πρωτάθλημα και τον ΠΑΟΚ (vid)

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Αυτό έκανε και κατά τη σύντομη, αλλά εγκάρδια, συνομιλία του με εργαζόμενους στο έργο κατασκευής του μετρό της πόλης. Με χαμόγελο άκουσε ΠΑΟΚτσήδες εργαζόμενους να του λένε ότι «πέρυσι μας το έκλεψαν (το πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο), αλλά φέτος θα το πάρουμε και μάλιστα αήττητοι».  

Με το ίδιο χαμόγελο τους απάντησε ότι κάποιοι είπαν ότι «το μετρό της Θεσσαλονίκης θα γίνει, όταν ο ΠΑΟΚ θα πάρει το πρωτάθλημα. Δεν πιστεύω κι αυτό να είναι ανέκδοτο;», για να προκαλέσει γέλια μεταξύ των συνομιλητών του.

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαίωσε για μία ακόμα τις πολύ καλές σχέσεις που διατηρεί με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Όταν οι δυο άντρες συναντήθηκαν στην εκδήλωση για την ολοκλήρωση του πρώτου σταθμού του μετρό της πόλης, χαιρετήθηκαν εγκάρδια, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε το δήμαρχο να καθίσει εξ ευωνύμων του.

Επίσης, κατά την ομιλία του, όταν τόνιζε ότι το 2020 και μετά την κατασκευή όλων των σχεδιαζόμενων έργων υποδομής, η Θεσσαλονίκη θα αποτελεί μια διαφορετική πόλη, απευθυνόμενος στον Γιάννη Μπουτάρη του είπε «κρίμα δήμαρχε που τότε δε θα είσαι δήμαρχος, αλλά νέοι άνθρωποι θα αλλάξουν αυτήν την πόλη δουλεύοντας σκληρά».

Με χαμόγελο άκουσε τον πρωθυπουργό να λέει τα παραπάνω και η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και νυν υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία καθόταν λίγες θέσεις πιο πέρα από τον Γιάννη Μπουτάρη και αυτή στην πρώτη σειρά των καλεσμένων.

ΠΑΟΚΑλέξης Τσίπρας