Ελλάδα|20.10.2020 21:22

Δίκη Χρυσής Αυγής: Οργή θυμάτων επιθέσεων για την εισαγγελική πρόταση

Newsroom

Παρά το γεγονός ότι η πολύκροτη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής φτάνει στο τέλος της το ενδεχόμενο αναστολής των ποινών φέρνει αντιδράσεις και στην πρώτη γραμμή βρίσκονται τα θύματα, οι άνθρωποι που δεν κρύβουν την οργή και την απογοήτευσή τους. Μάλιστα όπως λένε η στάση της εισαγγελέως της έδρας Αδαμαντίας Οικονόμου είναι «εξοργιστική». «Η στάση της όλες αυτές τις μέρες είναι εξοργιστική. Για όσους έχουμε πέσει θύματα ξυλοδαρμού είναι τραγικό άνθρωποι οι οποίοι έχουν τελέσει εγκλήματα, έχουν τελέσει επιθέσεις, να κυκλοφορούν ανάμεσά μας χωρίς να έχουν καταδικαστεί», τονίζει στο Open TV η νοσηλεύτρια Κατερίνα Πατρικίου.

Ο Γιάννης Καρδαράς είχε πέσει θύμα επίθεσης χρυσαυγιτών τον Ιούνιο του 2012 και όπως λέει στο Ανοιχτό Κανάλι αρνείται να αποδεχθεί την εισαγγελική πρόταση. «Δεν μπορώ να αποδεχθώ να μείνουν ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι. Συνήθως αυτός ο θεσμός είναι εκείνος που στηρίζει τις κατηγορίες. Οι κατηγορίες έχουν αποδειχθεί πρωτοδίκως. Η εγκληματική δράση δεν σταματάει σε κάποια στιγμή. Υπάρχει συνέχεια», τονίζει χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα η Ένωση Εισαγγελέως στηρίζει την Αδαμαντία Οικονόμου με αφορμή την κριτική που της ασκείται. «Η κριτική αυτή δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει κάθε μέτρο ευπρέπειας και να τείνει να αποτελέσει μοχλό πίεσης και προσβολής του ελεύθερου φρονήματος των δικαστικών λειτουργών», τονίζεται στην ανακοίνωση.  

Όμως για τον Βαγγέλη Παπαμιχαήλ και τον Θεόδωρο Πισιμίση που δέχθηκαν επιθέσεις από τάγματα εφόδου, η αναστολή των ποινών θα είναι η πιο τραγική στην ιστορία της δίκης. «Αυτή η εισαγγελέας είναι τόσο απαράδεκτη με αυτά που λέει και εκφράζει. Είτε είναι έξω, είτε είναι μέσα με βραχιολάκια πάντα είναι επικίνδυνοι και με τις πράξεις τους και με τα λόγια τους», επισημαίνει στο Open TV ο κ. Πισιμίσης.

«Προσωπικά ελπίζω ότι δεν θα γίνει αυτό. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το χωρέσει ανθρώπινος νους. Διατηρώ την εμπιστοσύνη μου στη δικαιοσύνη, επισημαίνει ο Βαγγέλης Παπαμιχαήλ. 

εγκληματική οργάνωσηΧρυσή ΑυγήΑδαμαντία Οικονόμουδίκη Χρυσής Αυγής