Χρυσή Αυγή: Σε ποιες φυλακές θα οδηγηθούν οι καταδικασθέντες της εγκληματικής οργάνωσης
Σοφία ΦασουλάκηΤίτλοι τέλους σήμερα για τους 39 καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, μια ημέρα μετά την απόφαση του δικαστηρίου να μην δώσει αναστολή στην εκτέλεση των ποινών τους. Η αυλαία θα πέσει στην Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας, όπου αναμένεται να οδηγηθούν για να παραλάβουν τα φυλακιστήριά τους οι 39 και στη συνέχεια να πάρουν τον δρόμο για τις φυλακές.
Επικρατέστερα σωφρονιστικά καταστήματα αυτά του Μαλανδρίνου, του Δομοκού και των Τρικάλων, όπου θα μοιραστούν. Στη συνέχεια θα παραμείνουν σε 14ήμερη καραντίνα λόγω κορονοϊού και μετά θα οδηγηθούν στα κελιά τους. Ερώτημα παραμένει η εξαφάνιση του Χρήστου Παππά, ο οποίος δηλώνει μέσω του δικηγόρου του ότι δεν θέλει να εκτίσει την ποινή του μέχρι το Εφετείο. Όλα δείχνουν ότι δεν θα παραδοθεί και αν δεν εντοπιστεί, τότε γρήγορα οι Αρχές θα εκδώσουν σε βάρος του ένταλμα σύλληψης.
Η 7χρονη ποινική διαδικασία, που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2013 μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ολοκληρώθηκε την Πέμπτη με το δικαστήριο, κόντρα στην εισαγγελική πρόταση που ζήτησε αναστολή για όλους τους εμπλεκόμενους, οδήγησε 13 πρώην βουλευτές στη φυλακή και 26 ακόμη καταδικασθέντες.
Πέντε μόνο πρώην βουλευτές έμειναν εκτός φυλακής, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγυοδοσία 20.000 ευρώ. Το δικαστήριο τώρα οφείλει να καθαρογράψει σύντομα το σκεπτικό της απόφασης του και να οδηγήσει εκ νέου τους καταδικασθέντες στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου.
- Μοσχάρι, όπως λέμε... χρυσός: Στα ύψη οι τιμές στα κρέατα - Ο «χάρτης» των αυξήσεων
- White Veil για Final Four: «Στις εγκαταστάσεις εισήλθαν χιλιάδες χωρίς εισιτήριο εξαιτίας της Euroleague»
- Global Sumud Flotilla: Νέες πολύ σοβαρές καταγγελίες ακτιβιστών - «Ομαδικά βασανιστήρια, ξύλο, πλαστικές σφαίρες»
- Από «ανήλικος παραβάτης» σε στόχος διεθνούς ανθρωποκυνηγητού ο 42χρονος δράστης του Μικρολίμανου