Ελλάδα|30.12.2018 11:20

Στην πρέσα δήµοι για τις σχολικές καθαρίστριες

Newsroom

Στο κυνήγι, όπως µαθαίνουµε, έχει πάρει το υπουργείο Εσωτερικών τους δήµους που δεν έχουν στείλει ακόµη τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε να πληρωθούν οι καθαρίστριες των σχολείων. Οι πληροφορίες λένε ότι ήδη από τις 27 ∆εκεµβρίου έχουν πληρωθεί οι καθαρίστριες των σχολικών κτιρίων στους δήµους που έχουν φροντίσει ώστε να αποστείλουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Ιδρυµα Νεολαίας και ∆ιά Βίου Μάθησης, που είναι αρµόδιο για τις πληρωµές.

Όµως, αυτό δεν ισχύει για όλους τους δήµους. Παρά τις επανειληµµένες οχλήσεις του Ιδρύµατος, δεν έχουν φροντίσει είτε να συγκεντρώσουν είτε να αποστείλουν τα απαραίτητα έγγραφα. Αξίζει να σηµειωθεί, µάλιστα, πως τα χρήµατα για τις πληρωµές έχουν πιστωθεί όχι απλώς έγκαιρα, αλλά εδώ και έναν µήνα στο Ιδρυµα Νεολαίας και ∆ιά Βίου Μάθησης, ώστε να «πιαστούν» οι προθεσµίες και να µη µείνουν απλήρωτες οι καθαρίστριες αυτές τις γιορτινές ηµέρες. Μάλιστα, πρόσφατα ο Αλέξης Χαρίτσης σε συνάντηση που είχε µαζί τους είχε δεσµευθεί για να γίνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι πληρωµές τους. Και απ’ ό,τι µαθαίνουµε, είναι αποφασισµένος να βρει άκρη µε τη γραφειοκρατία και να τηρήσει την υπόσχεσή του.

ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΗ

Πολλά γράφτηκαν και ακόµα περισσότερα ειπώθηκαν για την υπόθεση της υποψηφιότητας της Εύας Καϊλή στον ∆ήµο Θεσσαλονίκης. Για διαβουλεύσεις, παρασκηνιακές διεργασίες, πιέσεις εκατέρωθεν, απαιτήσεις, ακόµη και εκβιασµούς. Θα µας επιτρέψετε, όµως, να έχουµε µια µάλλον διαφορετική εικόνα και πεποίθηση για την αξιοπιστία των πηγών µας. Ιδιαίτερα στα θέµατα της συµπρωτεύουσας. Από όσο είµαστε λοιπόν σε θέση να γνωρίζουµε, η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή δεν µετακινήθηκε ουδέποτε και δεν διαπραγµατεύτηκε την οπτική της για τη µελλοντική της πολιτική πορεία. Η αντίληψή της ήταν εξαρχής και παραµένει προσανατολισµένη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ως εκ τούτου, η προσέγγισή της ήταν ξεκάθαρη: είτε υποψήφια για την Ευρωβουλή είτε… τίποτα. Αλλωστε, δεν έχει κανέναν λόγο να θεωρεί τον εαυτό της δεσµευµένο σε µια πολιτική πορεία. Η συστηµατική ενασχόληση της Εύας Καϊλή µε τις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής εγγυώνται πολλούς εναλλακτικούς δρόµους.

ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΧΑΡΗ

Χάρη έδωσε ο Πρόεδρος της ∆ηµοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στους τιµωρηµένους των Ενόπλων ∆υνάµεων µε αφορµή την Πρωτοχρονιά. Οπως ανακοίνωσε η Προεδρία της ∆ηµοκρατίας, «απαλλάσσει όλους τους τιµωρηµένους µε πειθαρχικές ποινές αξιωµατικούς, ανθυπασπιστές, υπαξιωµατικούς και οπλίτες των Ενόπλων ∆υνάµεων και των Σωµάτων Ασφαλείας, καθώς και τους σπουδαστές των Σχολών αυτών -όπου δύναται εφαρµοσθεί- από την έκτιση του υπολοίπου των πειθαρχικών ποινών. Η απαλλαγή θα ισχύσει από 31 ∆εκεµβρίου 2018 για όλες τις µέχρι τότε επιβληθείσες ποινές». Αντε, και του χρόνου πιο φρόνιµοι…

Δημοσιεύτηκε στο «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής» και τη στήλη «Γραφικότητες»

καθαρίστριες