Ομερτά στη Γλάδστωνος για τον θάνατο του Ζακ (vid)
Κώστας Στάμου21η Σεπτεμβρίου. Ο Ζακ Κωστόπουλος πέφτει νεκρός στην οδό Γλάδστωνος μετά από λιντσάρισμα που δέχθηκε από ομάδα ατόμων με πρωταγωνιστή τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, το οποίο φέρεται να είχε επιχειρήσει να διαρρήξει νωρίτερα ο 33χρονος ακτιβιστής. Οι εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας των καταστημάτων της περιοχής δείχνουν ξεκάθαρα τη βάναυση επίθεση που δέχθηκε ο άτυχος νεαρός και βάζουν στο «κάδρο» τον κοσμηματοπώλη, ο οποίος συλλαμβάνεται.
Αρκετά ερωτηματικά για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Ζακ παραμένουν αναπάντητα, όσο τα βίντεο από τα λεπτά της επίθεσης και οι μαρτυρίες δεν επιβεβαιώνουν το σενάριο της διάρρηξης.
Το πρωί του Σαββάτου, οι φίλοι του Ζακ βρέθηκαν στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο νεαρός ακτιβιστής προκείμενου να τελέσουν μνημόσυνο στη μνήμη του. Το ethnos.gr βρέθηκε στην οδό Γλάδστωνος και μαζί με τη δικηγόρο της οικογένειας του Ζακ, κ. Άννα Παπαρρούσου, κάνει μια αναδρομή σε όσα ακολούθησαν του μοιραίου απογεύματος στο στενό της Ομόνοιας.
- Οι αγρότες απαντούν την Τρίτη στην κυβέρνηση - «Όλη η Ελλάδα θα μιλήσει ως ένα ενιαίο μπλόκο
- Η Καρυστιανού προανήγγειλε τη δημιουργία κόμματος - «Πάμε για κάτι πολύ μεγάλο»
- Νέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: Ζητάνε 9.500 ευρώ για ρευματοκλοπές... σε σπίτι ακατοίκητο εδώ και 2 χρόνια
- Ανεπιθύμητες κλήσεις: Πώς θα διεκδικήσετε αποζημίωση 10.000 ευρώ - Ποια η διαδικασία