Ελλάδα|30.12.2018 12:58

Ήπειρος: «Έκρηξη» από τηλεφωνικές εξαπατήσεις ηλικιωμένων

Newsroom

Αμείωτη συνεχίζεται η δράση επιτήδειων σε νομούς της Ηπείρου, οι οποίοι εξαπατούν τηλεφωνικά κυρίως ηλικιωμένους και τους αποσπούν χρηματικά ποσά, λέγοντάς τους ότι συγγενικό τους πρόσωπο είναι υπαίτιο τροχαίου δυστυχήματος.

Παρά τις απανωτές συλλήψεις από την πλευρά της αστυνομίας, τα κρούσματα είναι πολύ συχνά και σε κάποιες περιπτώσεις, με διάφορες ευφάνταστες δικαιολογίες, αποσπούνται πολύ υψηλά χρηματικά ποσά.

Σε μία από αυτές τις περιπτώσεις δύο άτομα στα Ιωάννινα, ένας 21χρονος κι ένας συνεργός του που αναζητείται, επικαλούμενοι την ιδιότητα αστυνομικού της Τροχαίας, τηλεφωνούσαν από απόκρυψη αριθμού σε σταθερά τηλέφωνα πολιτών. Με το πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα και προκειμένου να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες, ζητούσαν από αυτούς να τους καταβάλουν χρηματικά ποσά, που ανέρχονταν κατά περίπτωση από 3.000 έως 90.000 ευρώ.

Ο 21χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, όταν εμφανίστηκε σε προκαθορισμένο ραντεβού, προκειμένου να παραλάβει το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί τρεις περιπτώσεις απόπειρας εξαπάτησης πολιτών, οι οποίες διαπράχθηκαν με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία το τελευταίο 24ωρο, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Γιάννενα