Ελλάδα|24.10.2020 22:14

Στις φυλακές οι χρυσαυγίτες με ύβρεις κατά της Λεπενιώτη - Πώς θα μπουν στα κελιά

Newsroom

Στις φυλακές Δομοκού, Μαλανδρίνου και Τρικάλων όπου θα εκτίσουν τις ποινές τους, οδηγήθηκαν τα καταδικασθέντα μέλη της Χρυσής Αυγής, με κάποιυς εξ αυτών να ξεστομίζουν ύβρεις και απειλές κατά της προέδρου της δίκης, Μαρίας Λεπενιώτη, στη διάρκεια της μεταγωγής τους.

Από το βράδυ της Παρασκευής έχουν τεθεί σε καραντίνα 14 ημερών λόγω κορονοϊού έως ότου μεταφερθούν στα κελιά τους. Η διαδικασία μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του Open TV κράτησε μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου. Σύμφωνα με την Σοφία Νικολάου, Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής, πέρασε από συνέντευξη από τον διευθυντή των φυλακών Δομοκού και ορίστηκαν τα δίδυμα που θα βρίσκονται στα κελιά. 

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες του Open TV, o αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος θα μοιράζεται το κελί του με μέλος της Χρυσής Αυγής που καταδικάσθηκε για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης θα είναι με τον Αντώνη Γρέγο.

Πάντως όλα τα μέλη της Χρυσής Αυγής δεν θα έχουν επαφή με άλλους κρατουμένους και δεν θα προαυλίζονται ούτε καν μεταξύ τους, λόγω των τεταμένων σχέσεων ανάμεσα σε κάποια μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Οι έλεγχοι θα είναι καθημερινοί στα κελιά τους και θα είναι υπό 24ωρη επιτήρηση.

Τέλος, ο Γιώργος Κωστίκας, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εξωτερικών φρουρών φυλακών δήλωσε: «οι κρατούμενοι κάνουν πρώτα το τεστ, μετά εισάγονται σε ειδικούς θαλάμους, όπου παραμένουν 14 ημέρες, ώστε να αποκλείσουμε να εισάγουν κάποιο κρούσματα μέσα στο κατάστημα κράτησης».

φυλακές Δομοκούδίκη Χρυσής ΑυγήςΧρυσή Αυγή