Ελλάδα|26.10.2020 22:55

Ελληνίδα γιατρός στην Ιταλία: Νοσοκομεία κλείνουν γιατί δεν αντέχουν άλλους ασθενείς

Newsroom

«Η μέτρηση με τους ασυμπτωματικούς έχει πέσει στο κενό. Το πρωί ο Ιατρικός Σύλλογος της Ιταλίας έδωσε στοιχεία ότι στις επόμενες 15 μέρες θα υπάρξει κορεσμός των ΜΕΘ στην Ιταλία», αναφέρει στο OPEN TV ο Ελληνας γιατρός, Θεόδωρος Κοτσώνης, που ζει και εργάζεται στην Ιταλία, κληθείς να σχολιάσει την πανδημία του κορονοϊού. 

Οι ευρωπαϊκές χώρες ανακοινώνουν καθημερινά αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού, παρά τα περιοριστικά μέτρα και γι' αυτό Ελληνες γιατροί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού σε νοσοκομεία της Ευρώπης θεωρούν πως η κατάσταση έχει ξεφύγει για δεύτερη φορά.

Η Ελληνίδα γιατρός στην Ιταλία, Παναγιώτα Μουζακίτη, επισημαίνει: «Το πρώτο πράγμα που φοβόμαστε είναι να μην αρρωστήσουμε εμείς και οι δικοί μας. Μερικά νοσοκομεία αρχίζουν να κλείνουν γιατί δεν μπορούν να δεχθούν άλλους ασθενείς. Προσπαθούν να ανοίξουν νέα κρεβάτια γιατί περιμένουμε ότι το κύμα θα αναζωπυρωθεί». 

Στη Γαλλία τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 50.000 σε μια μέρα. Ο διευθυντής της Ογκολογικής Κλινικής στο Παρίσι, Χρήστος Χριστόπουλος, αναφέρει στο OPEN: «Οι ημερήσιοι θάνατοι είναι πάνω από 150. Αυτή τη στιγμή οι θέσεις στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που υπολογίζονται σε 5.800 για όλη τη Γαλλία καταλαμβάνονται κατά 64% από ασθενείς με κορονοϊό. Το εμβόλιο που έχουμε στη διάθεσή μας είναι η χρήση μάσκας και οι κοινωνικές αποστάσεις».

Στο Ηνωμένο Βασίλειο τα κρούσματα ξεπερνούν τα 26.000 ημερησίως, όμως οι αρνητές της μάσκας επιμένουν. Η πρόεδρος των Ελλήνων γιατρών Αγγλίας, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αρνούνται πεισματικά να φορέσουν μάσκα. Η Ουαλία έχει lockdown από την Παρασκευή μέχρι και την 9η Νοεμβρίου». 

Οσο για την Ελλάδα, όλοι προειδοποιούν ότι αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα ο εφιάλτης θα «χτυπήσει» και τη χώρα μας. «Στην Ελλάδα νομίζουμε ότι είμαστε αλώβητοι από αυτή την ασθένεια και σίγουρα τα νοσοκομεία θα αντιμετωπίσουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουμε και εμείς σε λίγες ημέρες στην Ιταλία», επισημαίνει ο Θεόδωρος Κατσώνης.

ΚορονοϊόςΜΕΘγιατροί