Δήμαρχος Αμοργού για τουρκική προβοκάτσια: Προκλητικό και προσβλητικό - Στείλαμε επιστολή στην Google
NewsroomΚαλεσμένος στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV βρέθηκε ο δήμαρχος Αμοργού, Λευτέρης Καραΐσκος, ο οποίος σχολίασε τη νέα προβοκάτσια της Άγκυρας, με την οποία βάφτισαν «τουρκική» την Αμοργό στο Google Maps. Ο δήμαρχος χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή «προκλητική και προσβλητική».
«Είναι τελείως αλλοπρόσαλλο, προκλητικό και προσβλητικό. Πρώτη φορά έχει γίνει αυτό στην Αμοργό. Στείλαμε επιστολή στη Google, στο υπουργείο Εξωτερικών και στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής... Λύθηκε το θέμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Τι προηγήθηκε
Οι Τούρκοι, αυτή τη φορά, «βάφτισαν» τουρκικό νησί, την Aμοργό, ενώ της «φύτεψαν» και ένα τζαμί. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, έδωσαν στο νησί το όνομα «Turk Adasi» που στα ελληνικά σημαίνει «τουρκικό νησί».
Μάλιστα, η Αμοργός δεν είχε ποτέ στην ιστορία τζαμί αλλά φημίζεται για το εμβληματικό νησί της Χαζοβιωτισσας. Σε επικοινωνία που είχε το Ανοιχτό Κανάλι με τις αρχές του νησιού, έγινε γνωστό ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση υπάρχει στο Google εδώ και τρεις μέρες.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει μία διαδικτυακή προβοκάτσια. Συγκεκριμένα πριν ένα μήνα μία μεγάλη τουρκική σημαία ανέμιζε στο Άκρα Λιμενάρι. Πρόκειται για μία τοποθεσία που βρίσκεται δυτικά του ακριτικού Καστελόριζου. Να σημειωθεί ότι οι Τούρκοι στις αρχές του 2020 είχαν «φυτέψει» ένα τζαμί στο Φαρμακονήσι. Ως γνωστόν, το μόνο που υπάρχει εκεί είναι ένα φυλάκιο της Εθνοφυλακής αλλά και ένας μικρός ναός του Αγίου Γεωργίου.
- Η επίθεση των γαλάζιων βουλευτών κατά του ΥΠΑΑΤ για το «Μέτρο 23», το φρέσκο γάλα του Σαμαρά ο Νικολόπουλος που στέκεται πίσω από τον Σαμαρά
- Πώς «διαβάζει» η κυβέρνηση το τοπίο και γιατί έρχονται νέα… γαλάζια ραντεβού
- Όπου φύγει φύγει οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ: Αδειάζουν τα νοσοκομεία - «Έχουμε εξοπλισμό, δεν έχουμε χέρια»
- Τριπλάσιοι φόροι στα ακίνητα από το 2027: Τι φέρνει το νέο Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης