Ελλάδα|30.12.2018 19:51

Γολγοθάς για 46χρονη γυναίκα: Θα κάνει ρεβεγιόν στο σκοτάδι (vid)

Newsroom

Οι μέρες των Χριστουγέννων μπορεί να είναι γιορτινές και λαμπερές για πολλές οικογένειες, ωστόσο αυτό δεν ισχύει και στην περίπτωση μίας 46χρονης καθαρίστριας από τη Θεσσαλονίκη. Η γυναίκα περνά τις γιορτές μόνη της, μέσα σε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα, καθώς τα χρήματα που παίρνει κάθε μήνα δεν της αρκούν για να ζήσει. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN η 46χρονη εδώ και έξι μήνες ζει χωρίς ρεύμα.

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούλιο όταν δεν μπόρεσε να αποπληρώσει τη ρύθμιση της ΔΕΗ και της έγινε διακοπή στην ηλεκτροδότηση. «Το τελευταίο χρέος πριν μου κόψουν το ρεύμα ήταν 5.085 ευρώ» αναφέρει η κ. Σοφία Παυλίδου στην κάμερα του OPEN. «Υπάρχει ακόμα ένα χρέος που φτάνει περίπου τα 1.300 - 1.500 ευρώ από τα πάγια». Η γυναίκα που εργάζεται εδώ και επτά χρόνια ως καθαρίστρια στο γυμνάσιο Φιλύρου παίρνει 560 ευρώ το μήνα. Ωστόσο η αποπληρωμή των μισθών της γίνεται τέσσερις φορές τον χρόνο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αποπληρώσει τα έξοδα της.

«Να σταματήσουν κάποιοι να εγκληματούν απέναντι σε εργαζόμενους ανθρώπους. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να καθορίζει τη ζωή του άλλου» αναφέρει χαρακτηριστικά. «Εργαζόμαστε και δεν καταχραζόμαστε κάτι. Εάν ορισμένοι δεν είναι σε θέση να πληρώνουν κάθε μήνα, να μην παίρνουν προσωπικό» προσθέτει. 'Οπως λέει στο OPEN «η επόμενη πληρωμή θα γίνει τη Μεγάλη Παρασκευή», ενώ συνεχίζει λέγοντας πως «μου ήρθε για παράδειγμα ένας λογαριασμός 400 ευρώ. Θα μπορούσα να είχα κάνει έναν διακανονισμό στη ΔΕΗ. 

Ακόμη η 46χρονη γυναίκα ζει με τον φόβο ότι θα χάσει το σπίτι της. «Δεν είναι ότι δεν έχω διάθεση να πληρώσω τα χρήματα. Θα τα πληρώσω αλλά όχι με το πιστόλι στον κρόταφο. Η τελική κατάληξη αυτής της ιστορίας είναι να έρθουν οι κλητήρες και να κλητεύσουν το σπίτι. Θα είναι πίκρα, γιατί αυτό το σπίτι καλώς ή κακώς το κληρονόμησα από τον πατέρα μου. Δεν θα απολογηθώ γιατί κληρονόμησα αυτό το σπίτι. Αξιοπρέπεια μηδέν» καταλήγει. 

γυναίκαΠρωτοχρονιάρεύμαΘεσσαλονίκη