Ελλάδα|28.10.2020 22:53

Κορονοϊός: Πώς η Θεσσαλονίκη από παράδειγμα αντί-Covid μπαίνει σε lockdown

Newsroom

Το lockdown στη Θεσσαλονίκη είναι αναπόφευκτο καθώς μόνο το τελευταίο πενθήμερο καταγράφηκαν 1.220 κρούσματα κορονοϊού. Η Θεσσαλονίκη από εκεί που αποτελούσε το «καλό παράδειγμα», όσον αφορά τον αριθμό κρουσμάτων πλέον κάθε μέρα που περνάει καταρρίπτει το ένα αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων μετά το άλλο. Και γι αυτό όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του ethnos.gr θα περάσει το επόμενο διάστημα στο επίπεδο 4 που σημαίνει lockdown.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την ανακοίνωση των 1.547 κρουσμάτων (384 στη Θεσσαλονίκη), ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας μεταβαίνει στην πόλη επικεφαλής κλιμακίου του Οργανισμού.  Ο κ. Αρκουμανέας θα έχει συνάντηση, στις 12 το μεσημέρι, με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα, ενώ στη συνέχεια θα έχει συνάντηση και με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, με τον οποίο θα επισκεφτούν, στις 13:30, το εξεταστήριο COVID του ΕΟΔΥ που λειτουργεί στο κτήριο διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Βίλα Αλλατίνι).

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) θα πραγματοποιήσουν, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες, στη Νέα Παραλία, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Να σημειωθεί ότι προ ημερών ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας στο ethnos.gr, είχε αναφέρει ότι σε περίπτωση που δεν τηρηθούν υπεύθυνα τα νέα υγειονομικά μέτρα που θα επιβληθούν στην περιοχή, είναι απολύτως ορατό το ενδεχόμενο η Θεσσαλονίκη να οδηγηθεί σε lockdown με καταστροφικές συνέπειες για την τοπική οικονομία.

«Αυτό που έχει μεγάλη σημασία πλέον, είναι να συμπεριφερθούμε υπεύθυνα, ώστε να αποφύγουμε ένα lockdown, το οποίο θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνία και την οικονομία, τόσο για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, όσο και για όλες τις περιοχές της χώρας. Είναι πλέον πιθανό η Θεσσαλονίκη να οδηγηθεί σε lockdown και γι' αυτό πρέπει η στάση όλων μας να είναι συλλογική και υπεύθυνη».

ΘεσσαλονίκηΚορονοϊόςlockdownκρούσματα