Ελλάδα|30.10.2020 17:54

Σεισμός στη Σάμο: Συγκλονιστικές εικόνες από τις ζημιές

Newsroom

Οι εικόνες που έρχονται από τη Σάμο είναι συγκλονιστικές και καταγράφουν το μέγεθος των ζημιών που προκλήθηκαν από την ισχυρή σεισμική δόνηση, που έγινε στα ανοιχτά της Σάμου λίγα λεπτά πριν από τις 2 το μεσημέρι. Ο Εγκέλαδος υπενθυμίζεται χτύπησε 18 χιλιόμετρα βόρεια βορειοδυτικά της Σάμου κι έγινε αισθητός σε όλη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα. Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα, ενώ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτοτο μέγεθος του σεισμού υπολογίζεται στα 6,9 Ρίχτερ.

Δείτε τις αποκλειστικές εικόνες του ethnos.gr από τη Σάμο

Για μεγάλες ζημιές σε κτίρια στη Σάμο έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης μιλώντας στο OPEN ξεκαθαρίζοντας πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους. Οπως μετέδωσε το ανοιχτό κανάλι, σε όλο το μήκος του λιμανιού του Πυθαγορείου έχει σχηματιστεί μια μεγάλη ρωγμή η οποία προηγουμένως δεν υπήρχε.

Παράλληλα, σημαντικές ζημιές έχει υποστεί από τον σεισμό ο ναός του Αγίου Νικολάου, μια από τις μεγαλύτερες εκκλησίες των Βαλκανίων που βρίσκεται στο Καρλόβασι, καθώς ένα μεγάλο μέρος του ναού έχει γκρεμιστεί. Σημαντικές ζημιές έχουν προκληθεί από τον σεισμό σε κτίρια και δρόμους ενώ ένα μεγάλο μέρος του νησιού της Σάμου είχε μείνει για ώρα χωρίς ρεύμα, όμως το πρόβλημα αποκαθίσταται σιγά σιγά. 

σεισμόςΣάμοςσεισμός τώραΣμύρνηκατάρρευση κτιρίου