Ελλάδα|31.10.2020 17:27

Μαρούσι: Αποτελέσματα - έκπληξη σε rapid test ΕΟΔΥ για κορονοϊό

Newsroom

Στο πλαίσιο των ελέγχων για τον κορονοϊό και εν μέσω αύξησης στα κρούσματα, κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν σήμερα, Σάββατο 31 Οκτωβρίου, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες, στην πλατεία Ευτέρπης, στο Μαρούσι.

Τα νέα είναι ευχάριστα, καθώς σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, πραγματοποιήθηκαν 704 έλεγχοι, εκ των οποίων ανευρέθηκαν μόλις τέσσερα θετικά δείγματα, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 0,56%. Πρόκειται για τρεις άνδρες και μια γυναίκα (3 Έλληνες, 1 αλλοδαπός), με διάμεση ηλικία τα 42 έτη.

Τι έδειξαν τα rarid test σε Πάτρα, Ιωάννινα και Κύθηρα

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν, χθες, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες σε κεντρικά σημεία της Πάτρας (πλατεία Ελευθερίας, πλατεία Β. Γεωργίου Α' και πλατεία Παναχαϊκής).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, πραγματοποιήθηκαν 472 έλεγχοι, εκ των οποίων βρέθηκε ένα (1) θετικό δείγμα (0,2%). Πρόκειται για άνδρα ελληνικής καταγωγής, ηλικίας 19 ετών.

Επίσης, άλλοι κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποτελούμενο και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ Ιωαννίνων) πραγματοποίησαν, στις 30 Οκτωβρίου 2020, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες στο Δημαρχείο της Κόνιτσας.

Πραγματοποιήθηκαν 147 έλεγχοι, εκ των οποίων βρέθηκε ένα (1) θετικό δείγμα (0,68%). Πρόκειται για άνδρα ελληνικής καταγωγής, ηλικίας 39 ετών.

Ακόμη, ο ΕΟΔΥ έκανε στις 29 και 30 Οκτωβρίου 2020, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες σε κεντρικά σημεία των Κυθήρων, στη Χώρα και τον Ποταμό.

Πραγματοποιήθηκαν 492 έλεγχοι, εκ των οποίων βρέθηκε ένα (1) θετικό δείγμα (0,2%). Πρόκειται για αλλοδαπό άνδρα, 46 ετών.

Εξαδάκτυλος: Ίσως το δεύτερο κύμα να είναι φονικότερο

Στο μεταξύ, ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση με την έξαρση κρουσμάτων κορoνοϊού στην χώρα μας με την Θεσσαλονίκη να βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό για δεύτερο εικοσιτετράωρο. «Τα στοιχεία δείχνουν ότι είμαστε στο δεύτερο κύμα που ίσως είναι φονικότερο του πρώτου, όπως έγινε στην πανδημία πριν 100 χρόνια», ανέφερε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο Open και τη Φαίη Μαυραγάνη.

Όπως είπε, ο αριθμός των κρουσμάτων προκύπτει και από τον αυξημένο αριθμό τεστ, ενώ στο ερώτημα πόσα μη καταγεγραμμένα κρούσματα είναι πιθανό να υπάρχουν, απάντησε «πολλαπλάσια, δεν ξέρουμε σίγουρα πόσα».

Όσον αφορά την κατάσταση στην Θεσσαλονίκη, σχολίασε ότι «τις επόμενες μέρες θα βλέπουμε και μεγαλύτερους αριθμούς στη Θεσσαλονίκη και μετά λόγω μέτρων θα δούμε αποκλιμάκωση». Οι ειδικοί λένε ότι η διασπορά μέσα στην εστίαση είναι σημαντική και ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε : «Η εστίαση έχει διαπιστωθεί ότι παίζει κύριο ρόλο γιατί τα μέτρα παρακάμπτονται συστηματικά. Σε κάποιες περιοχές δε φοράνε μάσκα».

ΜαρούσιΕΟΔΥrapid testΚορονοϊός