Ελλάδα|05.11.2020 18:19

Θεσσαλονίκη - Δημοτικός σύμβουλος μετά τον σάλο ότι έσπειρε κορονοϊό: Δεν είμαι αρνητής μάσκας

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Απάντηση στα δημοσιεύματα που τον φέρουν ως αρνητή μάσκας και ότι παραβρέθηκε σε σύσκεψη στην Αντιδημαρχία Πρασίνου Θεσσαλονίκης, αποκρύπτοντας ότι έχει πυρετό, με αποτέλεσμα να κολλήσουν και άλλοι συνάδελφοί του, δίνει μέσω του ethnos.gr ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Κώστας Ιακώβου. Όπως υποστηρίζει, στη σύσκεψη πήγε απολύτως υγιής και τονίζει ότι τις ώρες που κράτησε αυτή, κατέβαζε τη μάσκα, μόνο όταν έπινε γουλιές από τον καφέ του.

Ο κ. Ιακώβου αναφέρει ακόμα ότι μέχρι στιγμής δεν είναι σίγουρος ότι πάσχει από κορονοϊό, αφού το rapid test δεν έδειξε με βεβαιότητα ότι είναι ασθενής και πλέον περιμένει τα αποτελέσματα του μοριακού τεστ που υποβλήθηκε, τα οποία θα βγουν το ερχόμενο Σάββατο. Ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης υποστηρίζει ακόμα ότι από το περασμένο Σάββατο που ανέβασε πυρετό, βρίσκεται στο σπίτι του σε καραντίνα.

«Την περασμένη Παρασκευή παραβρέθηκα σε σύσκεψη για θέματα που αφορούσαν το πράσινο και τα κοιμητήρια του Δήμου Θεσσαλονίκης. Όλοι μας φορούσαμε μάσκα, την οποία κατέβαζα μόνο, όταν έπινα γουλιές από τον καφέ μου. Πήγα και έφυγα από τη σύσκεψη απολύτως υγιής και την επόμενη μέρα ανέβασα πυρετό. Τέθηκα από μόνος μου σε καραντίνα στο σπίτι μου και όπως αναφέρουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έκανα rapid test πέντε μέρες μετά, την Τετάρτη, το οποίο έδειξε ότι είμαι αχνά θετικός αλλά και αχνά αρνητικός. Έκανα και μοριακό τεστ και περιμένω το αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει περίπτωση να με κόλλησε κάποιος ασυμπτωματικός συνάδελφος που συμμετείχε στη σύσκεψη ή να κόλλησα στο ασανσέρ, όταν πήγαινα σε αυτήν; Τώρα αισθάνομαι μια χαρά. Δεν είμαι αρνητής μάσκας και αυτήν που μ’ αρέσει να φοράω, είναι με το λογότυπο της τουριστικής προβολής Θεσσαλονίκης», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Ιακώβου.

Γιια το θέμα έβγαλε ανακοίνωση και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η οποία είναι η εξής:

Δεδομένης της μεγάλης εξάπλωσης του κορονοϊού στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, μεταξύ των πολιτών που εμφάνισαν ύποπτα συμπτώματα είναι κι ένας αιρετός του Δήμου Θεσσαλονίκης. Από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ σχετικά με τη διαχείριση του ζητήματος. Ο αιρετός, ο οποίος έχει τεθεί σε καραντίνα, έχει υποβληθεί σε εξέταση και τελεί εν αναμονή των αποτελεσμάτων του μοριακού ελέγχου.

κρούσματαΘεσσαλονίκηΚορονοϊόςδημοτικός σύμβουλος